22
febrer
2018


Comparteix a les xarxes

  • A la capital catalana es van invertir l’any 2017 453 milions d’euros, més del doble que l’any anterior
  • El mobile i l’ecommerce concentren entre els dos el 84,9% de tota la inversió a Barcelona

Barcelona ha aconseguit consolidar-se a nivell europeu com a ecosistema emprenedor de les start-ups. Així ho conclou la darrera edició de l’informe Startup Ecosystem Overview, que elabora la Mobile World Capital, i que destaca que a la capital catalana es van invertir l’any 2017 453 milions d’euros -més del doble dels 197 milions de l’any anterior-, una xifra que representa el 58% de tota la inversió feta al conjunt d’Estat espanyol, amb un augment de 2 punts percentuals.

En aquest sentit, Barcelona és també la ciutat de l’Estat que concentra la majoria d’empreses emprenedores o start-ups, concretament el 34% del total, i es referma en la 5a posició en el rànquing europeu pel que fa a les preferències dels inversors, només per darrere de Londres, París, Berlin i Dublín –totes elles capitals d’estat- i per davant de Madrid.

A nivell sectorial, es ratifica el pes del mobile i l’e-commerce a la ciutat, ja que concentren entre els dos el 84,9% de la inversió a Barcelona. Així mateix, la comunitat emprenedora ofereix feina a més de 12.0000 persones. D’aquestes, el 23% dels treballadors provenen de fora de l’Estat i el 14% dels fundadors són internacionals. En aquest sentit, entre els emprenedors d’start-ups europeus, Barcelona està considerada com la 3a ciutat de la Unió Europea més atractiva per desenvolupar projectes innovadors i amb tecnologia.

D’altra banda, el Four Years From Now (4YFN), plataforma de llançament de les start-ups que enguany celebra la seva 5a edició i tornarà a estar present Mobile World Congress,  ha fet algunes previsions sobre l’esdeveniment d’aquest 2018. Comptarà amb conferències de temàtiques diverses, centrades en temes inspiracionals, en Big Data i en eines de transformació per a la indústria. Estima una afluència de 19.000 visitants, amb 650 exhibidors (aquest any s’hi han incorporat representants d’Amèrica i d’Àsia), més de 700 inversors, conferenciants d’alt nivell i conferències d’start-tups locals.

[23/02/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades