27
gener
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Catalunya concentra el 25% de tot el capital que va arribar a l’Estat fins al setembre
  • • Al tercer trimestre es van captar 1.165 milions, el doble que en el mateix període del 2014

La inversió estrangera a Catalunya va pujar el 240,4% en el decurs dels tres primers trimestres del 2015 en relació al mateix període de l’any anterior, i va assolir la xifra de 3.206 milions d’euros de gener a setembre, davant els 884 milions que es van invertir en els mateixos tres trimestres del 2014. Són dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat, segons les quals aquesta quantitat suposa el 23,4% de tot el capital forà que va rebre l’Estat espanyol.

El tercer trimestre de 2015 va ser especialment favorable pel que fa a la inversió rebuda a Catalunya, quan es van captar 1.165 milions d’euros, gairebé el doble que en el mateix període del 2014. En aquest sentit, i segons el Departament d’Empresa i Ocupacióla indústria manufacturera va ser la beneficiada principal d’aquestes inversions, doncs el 27,6% del total van anar destinades a aquesta activitat, especialment a l’alimentació i l’automoció. El capital va procedir fonamentalment dels Països Baixos, França, Luxemburg, Alemanya, Mèxic, el Regne Unit i Irlanda.

D’altra banda, les dades del Departament d’Empresa i Ocupació indiquen que també van créixer les inversions catalanes a l’exterior. Aquestes van ascendir durant els tres primers trimestres del 2015 a 3.420 milions d’euros, cosa que suposa un 20% més que en els nou primers mesos de l’any anterior.

Finalment, el Ministeri d’Economia i Competitivitat també ha fet públiques les estadístiques sobre exportacions a l’Estat espanyol. La quota de Catalunya sobre el total d’exportacions es va situar en el 25,6%.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades