21
desembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • El sector farmacèutic català concentra el 46% de tota la indústria farmacèutica de l’Estat 
  • La majoria de les firmes tenen plans d’inversió per ampliar instal·lacions i invertir en R+D

El sector farmacèutic català, de gran pes, doncs concentra el 46% de tota la indústria farmacèutica de l’Estat espanyol, han retornat en aquest 2015 a fer i anunciar noves operacions per reforçar els seus projectes després d’uns anys de mantenir una posició conservadora a nivell d’inversió en adquisicions, noves instal·lacions o millora d’equipaments. Alhora, les inversions en R+D es mantenen.

En aquest sentit, diverses companyies farmacèutiques, la majoria d’elles multinacionals, han anunciat l’ampliació de les seves instal·lacions de Catalunya i la contractació de nou personal. Aquest és el cas de Roche, que farà créixer el seu centre d’aplicacions informàtiques de Sant Cugat del Vallès; de Merck, que ampliarà la seva planta ubicada a Mollet del Vallès; o de BBraun, que ha adquirit noves naus industrials a Rubí.

De fet, la majoria de les firmes tenen plans d’inversió per remodelar o ampliar instal·lacions i invertir en R+D. Esteve, per exemple, ha invertit més de 63 milions d’euros en recerca i 24 milions en actius industrials. Uriach, per la seva banda, destinarà 15 milions d’euros per ampliar i modernitzar les seves plantes de Palau Solità i Plegamans i Sant Fost de Capcentelles. Finalment, Reig Jofre i Kern Pharma han fet també importants inversions en R+D i posada a punt de les seves instal·lacions.

Convé recordar, per acabar, que AstraZeneca invertirà 540 milions d’euros en tres anys al seu nou centre d’R+D de Barcelona, on en primera instància es desenvoluparan teràpies amb la base del negoci respiratori adquirit aquest any a la farmacèutica catalana Almirall.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades