24
febrer
2016


Comparteix a les xarxes

  • • L’absorció total d’oficines a Barcelona al 2015 va ser de 420.000 m2
  • • Les noves àrees de negoci atrauen el 40% de tota la superfície contractada

La oferta disponible d’oficines a Barcelona al tancar l’any 2015 s’havia reduït considerablement si la comparem amb les dades registrades just un any abans. La taxa global de disponibilitat es va situar ja en el 9,9%. Aquesta taxa de desocupació d’oficines a Barcelona va arribar al seu màxim l’any 2010, en el que es va superar el 14%. Des del nivell assolit aquell any a la taxa actual, la correcció ha estat del 29,5%. Són dades que apareixen en el darrer informe del mercat d’oficines a la capital catalana publicat per Cushman&Wakefield el mes de gener.

Segons l’informe, l’absorció total d’oficines a Barcelona al 2015 va ser de 420.000 m2, un 35% per sobre de la xifra d’absorció registrada l’any anterior, i que representa la millor dada de contractació dels darrers 10 anys. La reducció de l’oferta disponible s’explica no només per la xifra rècord de contractació de 2015, sinó també perquè en el darrer trimestre de l’any passat no es va incorporar a l’oferta cap nou estoc d’oficines a Barcelona.

Les noves àrees de negoci, com el districte 22@ o la plaça Europa, segueixen atraient el percentatge més alt de contractació, doncs el 40% de tota la superfície contractada correspon a oficines en aquestes zones, mentre que el 34% correspon al centre de la ciutat i zona prime (passeig de Gràcia/Diagonal), i el 26% restant a operacions a la perifèria de la ciutat. Entre les principals operacions de l’any cal destacar les protagonitzades per la Generalitat i l’Agència Tributària de Catalunya (Zona Franca, Barcelona), Stradivarius (Cerdanyola del Vallès), Laboratorios Echevarne, Mapfre Seguros, Roche Diagnostics i Banc Sabadell (Sant Cugat) i Barcelona Tech City i eDreams (Barcelona ciutat).

En el decurs dels propers dos o tres anys es veuran finalitzats alguns projectes d’oficines actualment en construcció, com el Parc Glòries al Campus Audiovisual, al 22@, promogut per Benson Elliot, amb 25.000 m2, o el d’un edifici d’oficines de 6.000 m2 al carrer Pere IV.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades