21
desembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • Catalunya és la primera regió de l’Europa continental en atracció d’inversions
  • La despesa en innovació tecnològica a Catalunya va créixer fins els 3.100 milions d’euros l’any 2014

La Generalitat de Catalunya ha donat a conèixer recentment un estudi en el que, entre d’altres magnituds, destaca que Catalunya ha captat des del 2010 el 56% dels projectes d’inversió estrangera en R+D destinats a l’Estat espanyol, i que és la primera regió de l’Europa continental en atracció d’inversions estrangeres en R+D.

En aquest sentit, i segons l’FDI Markets del Financial Times, durant els darrers 5 anys s’han registrat a Catalunya 66 projectes d’inversió estrangera en R+D, que han suposat una inversió superior als 1.070 milions d’euros i la creació de 6.000 llocs de treball. Les empreses que més han invertit a Catalunya són d’Alemanya, els Estats Units, Gran Bretanya, França i el Japó. Pel que fa als sectors, el farmacèutic i les TICencapçalen les inversions.

L’estudi també destaca, d’acord amb l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que el nombre d’empreses catalanes considerades innovadores ha crescut un 7,6% en el període 2012-2014 en comparació amb el període 2011-2013. En total, segons les dades publicades per l’INE, a Catalunya hi ha 8.830 empreses innovadores, el 22,1% de l’Estat espanyol, situant-se com la comunitat autònoma amb un nombre més elevat.

D’altra banda, la despesa en innovació tecnològica de les empreses catalanes va superar els 3.100 milions d’euros al 2014, un 0,8% més que el 2013. En total, Catalunya representa el 24,1% de la despesa en innovació tecnològica de l’Estat espanyol.

Fonts del Govern català conclouen que Catalunya constitueix un ecosistema innovador i tecnològic, amb universitats, centres de recerca i massa crítica de la indústria, i que, per tant, és un entorn molt atractiu per la inversió estrangera en R+D, que genera ocupació de qualitat i d’alt valor afegit.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades