21
desembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • Catalunya és la primera regió de l’Europa continental en atracció d’inversions
  • La despesa en innovació tecnològica a Catalunya va créixer fins els 3.100 milions d’euros l’any 2014

La Generalitat de Catalunya ha donat a conèixer recentment un estudi en el que, entre d’altres magnituds, destaca que Catalunya ha captat des del 2010 el 56% dels projectes d’inversió estrangera en R+D destinats a l’Estat espanyol, i que és la primera regió de l’Europa continental en atracció d’inversions estrangeres en R+D.

En aquest sentit, i segons l’FDI Markets del Financial Times, durant els darrers 5 anys s’han registrat a Catalunya 66 projectes d’inversió estrangera en R+D, que han suposat una inversió superior als 1.070 milions d’euros i la creació de 6.000 llocs de treball. Les empreses que més han invertit a Catalunya són d’Alemanya, els Estats Units, Gran Bretanya, França i el Japó. Pel que fa als sectors, el farmacèutic i les TICencapçalen les inversions.

L’estudi també destaca, d’acord amb l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que el nombre d’empreses catalanes considerades innovadores ha crescut un 7,6% en el període 2012-2014 en comparació amb el període 2011-2013. En total, segons les dades publicades per l’INE, a Catalunya hi ha 8.830 empreses innovadores, el 22,1% de l’Estat espanyol, situant-se com la comunitat autònoma amb un nombre més elevat.

D’altra banda, la despesa en innovació tecnològica de les empreses catalanes va superar els 3.100 milions d’euros al 2014, un 0,8% més que el 2013. En total, Catalunya representa el 24,1% de la despesa en innovació tecnològica de l’Estat espanyol.

Fonts del Govern català conclouen que Catalunya constitueix un ecosistema innovador i tecnològic, amb universitats, centres de recerca i massa crítica de la indústria, i que, per tant, és un entorn molt atractiu per la inversió estrangera en R+D, que genera ocupació de qualitat i d’alt valor afegit.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats