21
desembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • L’estudi la situa per davant de Brussel·les, Copenhaguen, Dublín, Milà o Madrid
  • La taxa d’activitat emprenedora a la província de Barcelona és del 7,3%

El Global Startup Ecosystem Ranking 2015, un complet estudi que analitza els millors ecosistemes emprenedors del món, situa Barcelona com la setena millor ciutat emprenedora del continent, just per darrere de Tel Aviv, Londres, Berlin, París, Moscou i Amsterdam. A nivell global, el ranking està liderat per Silicon Valley, Nova York i Los Angeles.

Al ranking, després de Barcelona hi trobem altres ciutats europees analitzades, com ara Brussel·les, Copenhaguen, Dublín, Hèlsinki, Istanbul, Jerusalem, Milà, Oslo, Roma, Estocolm o Madrid, entre d’altres.  El Global Startup Ecosystem Ranking és un estudi anual que analitza les millors ciutats o ecosistemes emprenedors de tot el món en funció de diversos paràmetres, com ara el nombre d’startups, les possibilitats d’obtenir finançament o el nivell de vendes de les empreses, entre d’altres.

En aquest sentit, i segons dades extretes del Global Entrepreneurship Monitor, cal remarcar que la taxa d’activitat emprenedora a la província de Barcelona és del 7,3%, similar a la de Catalunya (7,5%), i superior a la de l’Estat espanyol (5,5%). D’altra banda, el nombre d’empreses creadesa la ciutat de Barcelona entre gener i setembre de 2015 s’eleva a 5.715.

La ciutat de Barcelona, on coincideixen talent, entorn competitiu, un important teixit empresarial i nombrosos inversors internacionals, s’ha convertit en un referent en emprenedoria en l’àmbit mundial. Amb més de 200 startupsenfocades en camps com el B2B, el gaming, el comerç electrònic o el turisme, la ciutat és un dels llocs on s’ha d’estar si es vol emprendre. Gran part de l’èxit assolit es deu a la implementació de programes d’acceleració i altres iniciativesper part d’organismes públics, com els que ofereix l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats