29
juny
2015


Comparteix a les xarxes

  • El grup alemany invertirà en instal·lacions, R+D i nous productes, com l’Audi A1.
  • Al centre tècnic de Seat, cervell de la companyia, hi treballen 900 enginyers.

El Grup Volkswagen reafirma el seu compromís industrial amb Catalunya amb l’anunci d’una multimilionària inversió que durà a terme a la seva planta de Martorell, Barcelona, i que representa un símptoma de confiança cap a l’economia del nostre país. El projecte inversor, no només garanteix el futur de les seves instal·lacions a Catalunya, sinó que tindrà un gran impacte en la indústria auxiliar catalana.

El consorci alemany va anunciar recentment que destinarà a les fàbriques de Seat, a Martorell i de Volkswagen, a Navarra un total de 4.200 milions d’euros entre els anys 2015 i 2019. Els recursos serviran per renovar instal·lacions, impulsar l’R+D i desenvolupar nous productes. A falta de confirmació oficial, tot indica que al voltant de 3.000 milions aniran destinats a la planta de Martorell. L’anunci va tenir lloc coincidint amb la inauguració oficial del Saló de l’Automòbil de Barcelona.

A la factoria de Martorell, una part de la inversió servirà per millorar la línia de producció, amb l’objectiu de que aquesta pugui acollir tant la fabricació del nou Audi A1 com la del nou Seat Ibiza, que la marca té previst llançar el 2018. Si es completen els plans de la companyia, la planta de Martorell podrà arribar al 100% de la seva capacitat de producció, amb més de mig milió d’unitats a l’any. Un dels grans beneficiaris de la inversió multimilionària de Volkswagen a Martorell serà el centre tècnic de Seat, veritable cervell d’innovació tècnica i disseny de la companyia, on hi treballen 900 enginyers.

Aprovat el PDU-Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica al Baix Llobregat Nord
La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya ha aprovat iniciar la redacció del nou pla director urbanístic de l’activitat econòmica al Baix Llobregat Nord. Aquest PDU crearà un nou sector empresarial i abordarà la connectivitat de la zona i la preservació dels seus valors ambientals. Es tracta d’un àmbit privilegiat per la seva posició territorial, proximitat amb l’àrea metropolitana, connectivitat i l’existència d’instal·lacions de fabricació d’automòbils.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades