21
setembre
2020


Comparteix a les xarxes

El projecte es posarà en marxa durant el mes de setembre i s’executarà fins l’any 2022

Desenvoluparà solucions innovadores basades en el mòbil d’alta velocitat en diferents àrees

Un consorci liderat per Cellnex Telecom i MásMóvil, i del que també en formen part la catalana Parlem Telecom, l’empresa especialitzada en realitat augmentada Aumenta Solutions, l’enginyeria Atos, la consultora Nae, la tecnològica Lenovo i l’start-up Nearby Computing, posaran en marxa un projecte pilot 5G a l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquest projecte es començarà a desenvolupar durant el mes de setembre i s’executarà fins el desembre de l’any 2022.

El projecte pilot desenvoluparà diverses situacions d’ús amb solucions innovadores basades en el mòbil d’alta velocitat en diferents àrees, com ara l’educació, la indústria, el comerç, el turisme i el transport. Aquesta iniciativa compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i amb un pressupost global de 5,4 milions d’euros, el 40 % dels quals seran aportats per Red.es.

Destacar, en aquest sentit, que en el projecte també hi col·laboren l’Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, Fira de Barcelona, I2Cat, Intel i l’escola de negocis IESE, i que el consorci que l’impulsa treballarà en col·laboració amb el propi Ajuntament i la Guàrdia Urbana per desenvolupar una nova generació de xarxes mòbils destinades específicament a la gestió de la seguretat ciutadana i a les emergències.

El consorci que lideren MásMóvil i Cellnex preveu posar a prova diferents projectes, entre els que s’inclouen solucions hologràfiques per al sector educatiu i la formació a distància, sistemes flexibles per a l’optimització de la logística mitjançant vehicles autònoms i connectats per a la indústria 4.0, vehicles autònoms per al transport de passatgers en grans recintes, sobretot en fires i congressos, així com solucions de compra a distància a través d’experiències immersives.

Finalment, el projecte pilot 5G a l’àrea metropolitana de Barcelona investigarà en aspectes com ara la millora del control i la gestió en situacions amb una alta afluència de persones, com ara esdeveniments musicals o esportius o a les platges a l’estiu, o l’aplicació d’aquesta mateixa tecnologia 5G en les retransmissions mitjançant dispositius mòbils de forma remota.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats