26
setembre
2016


Comparteix a les xarxes

  • • El capital estranger també aposta pel sector immobiliari i les inversions es van duplicar
  • • La rendibilitat del sector immobiliari va assolir en el quart trimestre del 2015 el 8,8% anual

El sector de la construcció a Catalunya comença a aportar creixement al PIB i a la creació d’ocupació, i en aquesta millora ha influït de forma determinantla inversió estrangera. Tot i que aquest creixement se centra principalment en l’edificació residencial, el repunt de la inversió estrangera en el sector de la construcció ve acompanyat també d’un augment del capital estranger en les activitats immobiliàries(oficines, logística, …).

A Catalunya, l’any 2015 el capital exterior va aportar a la construcció 694 milions d’euros d’inversió, la xifra més alta mai comptabilitzada, segons dades fetes públiques pel del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Malgrat que l’augment no és tan pronunciat, el capital estranger també aposta pel sector immobiliari i les inversions es van duplicar entre 2014 i 2015, quan van passar dels 171 als 362 milions d’euros. L’any 2015 va esdevenir el tercer millor exercici de tota la sèrie històrica.

Els tipus d’interès molt baixos han estat un factor clau que explica en bona part aquest increment de la inversió estrangera en el sector de la construcció. El Banc d’Espanya assenyala que la rendibilitat del sector immobiliari va assolir en el quart trimestre del 2015 el 8,8% anual, superant àmpliament altres alternatives d’inversió.

En aquest sentit, cal destacar que l’atractiva rendibilitat dels immobles està disparant l’interès dels compradors professionals. Segons l’informe elaborat per Tecnocasa i la UPFquatre de cada deu pisos que es van comprar a Barcelona el primer semestre d’enguany van anar a parar a mans d’inversors professionals, coincidint amb l’arribada de capital estranger al sector.

Aquest augment de capital estranger en la construcció s’emmarca dins la millora generalitzada de la inversió exteriorl’any 2015. A Catalunya, aquest l’augment va ser del 57,8%, fins assolir els 4.783 milions d’euros.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades