18
abril
2017


Comparteix a les xarxes

  • El gegant japonès de l’electrònica ha elevat la seva participació del 49% actual fins al 69%
  • Ficosa passarà a ser una divisió de negoci global de l’AIS Automotive Business de Panasonic

La multinacional japonesa Panasonic ha pres el control del grup especialitzat en components per a l’automoció Ficosa. L’operació situa el gegant japonès de l’electrònica com a soci majoritari després d’elevar la seva participació del 49% actual fins al 69%. L’operació encara no està tancada, ja que falten algunes condicions, com ara l’aprovació de les autoritats europees.

Panasonic va entrar en el capital de Ficosa Internacional el juny del 2015 després d’una aportació de 100 milions d’euros. L’operació anunciada ara ja estava contemplada en el full de ruta fixat a l’inici de l’aliança entre ambdues companyies, signada també el juny del 2015, segons ha informat la companyia catalana.

Ficosa és un proveïdor a nivell global dedicat a la investigació, desenvolupament, producció i comercialització de sistemes de seguretat, de comunicació i d’eficiència per a l’automoció. Des del 2009, el grup ha doblat les seves vendes, passant dels 550 als 1.112 milions el 2015, i dóna feina en l’actualitat a gairebé 10.300 persones arreu del món, dels quals prop de 1.000 són enginyers. La companyia també ha doblat la seva inversió en R+D fins a destinar a dia d’avui aproximadament el 6,5% de la seva facturació.

L’objectiu de Panasonic amb aquesta operació és accelerar el desenvolupament de noves tecnologies de visió, seguretat, connectivitat i eficiència (cotxe connectat, vehicle autònom, conducció assistida i mobilitat elèctrica), unes àrees que presenten un gran potencial de creixement. Ficosa passarà a ser una divisió de negoci global de l’AIS Automotive Business de Panasonic, i l’R+D de Viladecavalls es convertirà en el hub tecnològic global del grup en sistemes de connectivitat, e-mobilitat i ADAS (Advanced Driver Assistance Systems).

[20/04/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades