27
maig
2015


Comparteix a les xarxes

  • El març es va inaugurar la urbanització provisional, amb equipaments i espais d’esbarjo.
  • Per cada euro que s’ha gastat en aquest entorn, s’ha generat un euro d’inversió.
  • Les companyies immobiliàries estan desembarcant a l’entorn del nou parc.

Després de quinze mesos d’obres, els vehicles han deixat pas als vianants a la nova plaça de les Glòries. El passat mes de març es va inaugurar la urbanització provisional de la banda de muntanya. A la zona s’hi han instal·lat diferents equipaments provisionals, com ara un viver d’espècies, àrees d’espai verd, zona de jocs i de pràctica esportiva, i espais d’esbarjo i d’ús cultural, entre d’altres. Aquests equipaments ocuparan l’indret fins que el futur parc sigui una realitat.

L’enderrocament del tambor i el redisseny del nus viari, a més de la construcció d’equipaments com el Museu del Disseny o els nous Encants han tingut ja una repercussió econòmica positiva en l’entorn. Així es constata en l’estudi fet per la Universitat Pompeu Fabrai presentat per l’Ajuntament de Barcelona, segons el qual per cada euro que s’ha gastat en aquest entorn, s’ha generat un euro d’inversió. Cal destacar, a més, que la població a la zona està augmentant, perquè les Glòries s’està transformant en un lloc atractiu per viure-hi. També ha augmentat un 72% -davant el 15% de la resta de la ciutat- la superfície aprovada de llicències d’obra major. Aquests treballs s’han concentrat sobretot a fer oficines i espais comercials.

D’altra banda, i malgrat que la urbanització definitiva de la zona no conclourà fins el 2018, la ràpida transformació urbanística que està experimentant aquest antic nus viari està convertint el nou espai resultant en un objectiu prioritari de les grans promotores que volen invertir a la ciutat. En aquest sentit, el desembarcament d’aquestes companyies als barris a l’entorn del nou parc de les Glòries s’està produint de forma paral·lela a les obres de remodelació i transformació d’aquest espai, cridat a ser el nou centre neuràlgic de la ciutat de Barcelona.

Més informació a http://glories.bcn.cat/es

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades