18
setembre
2018


Comparteix a les xarxes

  • Barcelona se situa per davant d’Amsterdam, Dubai, Los Ángeles, París, Sidney i Tòquio
  • En el darrer mig any una vintena de companyies han instal·lat centres tecnològics a Barcelona


Barcelona és en l’actualitat la quarta ciutat del món preferida per anar-hi a treballar. Així ho constata l’enquesta Decoding Global Talent 2018 realitzada conjuntament per Boston Consulting Group (BCG) i The Network, una xarxa internacional de portals de feina. Aquesta enquesta s’ha elaborat a partir de les respostes de més de 366.000 treballadors de 197 països.

Entre els enquestats, el 15% han assenyalat Barcelona com la ciutat en la que els agradaria treballar, per darrera de Londres (22%), Nova York (16%), Berlin (també un 15%), i per davant d’Amsterdam, Dubai, Los Ángeles, París, Sidney i Tòquio. A nivell global, la predisposició a emigrar professionalment és molt elevada entre els experts en noves tecnologies digitals, intel·ligència artificial i desenvolupadors, amb un 67%. El Decoding Global Talent 2018 és l’estudi més ampli que s’ha fet mai en aquest sentit i es va elaborar entre els mesos de gener i abril d’enguany.

L’estudi també destaca que, cada cop més, les companyies s’apropen on hi ha el talent i on volen treballar les professionals amb coneixements digitals i tecnològics, i que Barcelona és una ciutat emergent on s’hi instal·laran companyies tecnològiques globals i filials de l’àmbit digital de les companyies tradicionals com, de fet, ja està passant en l’actualitat.

En aquest sentit, cal destacar que en el darrer mig any una vintena de multinacionals han instal·lat filials o han obert centres tecnològics a Barcelona, com ara Facebook, Amazon, Microsoft, Oracle, King o Adesso AG, entre les noves companyies tecnològiques, i Allianz, Mediamarkt, Siemens, Nestlé, Lidl o Zurich, entre les mutinacionals de la ‘vella economia’. Així doncs, es fa palesa la necessitat d’anar a buscar treballadors especialitzats obrint filials a ciutats atractives a nivell global.

Segons revela l’informe Startup Ecosystem Overview, elaborat per la Mobile World Capital Barcelona (MWC), la capital catalana ja s’ha situat com la cinquena d’Europa en inversions de noves empreses de base tecnològica, només superada per Londres, Berlín, París i Amsterdam.

[20/09/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades