25
octubre
2018


Comparteix a les xarxes

  • Està adreçat a start-ups, pimes i corporacions per testejar aplicacions amb tecnologia 5G
  • Barcelona vol ser un dels principals hubs d’innovació digital europeu en aquest àmbit


Barcelona no només vol ser la capital del mòbil. Telefónica i la iniciativa promoguda per la Fundació Mobile World Capital (MWC) 5GBarcelona, van inaugurar el passat 27 de setembre el laboratori Thinx-5GBarcelona, obert a projectes de 5G, dirigit a start-ups, pimes i corporacions interessades a testejar i validar nous serveis i aplicacions amb tecnologia 5G, per convertir a Barcelona en un dels principals hubs d’innovació digital europeu en aquest àmbit.

El projecte comptarà amb una inversió inicial d’uns dos milions d’euros, que aportaran a parts iguals Telefónica i 5GBarcelona. El laboratori disposarà d’una plantilla pròpia d’una desena de treballadors, i aspira a acollir almenys quatre o cinc projectes cada any. L’objectiu del laboratori és escurçar el temps d’arribada al mercat de productes i serveis en preproducció i augmentar la rapidesa d’altres programes pilot específics d’investigació en tecnologia 5G.

El laboratori està ubicat a les instal·lacions del Mobile World Capital Barcelona, a l’edifici Pier01, i Thinx-5GBarcelona aporta a les empreses un entorn avançat que reprodueix amb un any d’antelació les tecnologies i les xarxes de telecomunicacions amb les que operaran.

Thinx comptarà amb els fabricants d’electrònica Huawei i Ericsson com a proveïdors tecnològics i serà totalment gratuït per a les start-ups seleccionades. Una de les primeres empreses que acollirà Thinx serà Endigi. Aquesta start-up catalana ha desenvolupat un prototip de casc de seguretat per a entorns laborals que permet saber en temps real les condicions dels treballadors.

El 5GBarcelona és una iniciativa públic-privada impulsada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya. Té com a objectiu transformar l’àrea metropolitana en un laboratori d’innovació de referència en 5G, amb una infraestructura experimental oberta per provar, crear prototips i implementar noves solucions digitals.

[25/10/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades