25
octubre
2018


Comparteix a les xarxes

  • Està adreçat a start-ups, pimes i corporacions per testejar aplicacions amb tecnologia 5G
  • Barcelona vol ser un dels principals hubs d’innovació digital europeu en aquest àmbit


Barcelona no només vol ser la capital del mòbil. Telefónica i la iniciativa promoguda per la Fundació Mobile World Capital (MWC) 5GBarcelona, van inaugurar el passat 27 de setembre el laboratori Thinx-5GBarcelona, obert a projectes de 5G, dirigit a start-ups, pimes i corporacions interessades a testejar i validar nous serveis i aplicacions amb tecnologia 5G, per convertir a Barcelona en un dels principals hubs d’innovació digital europeu en aquest àmbit.

El projecte comptarà amb una inversió inicial d’uns dos milions d’euros, que aportaran a parts iguals Telefónica i 5GBarcelona. El laboratori disposarà d’una plantilla pròpia d’una desena de treballadors, i aspira a acollir almenys quatre o cinc projectes cada any. L’objectiu del laboratori és escurçar el temps d’arribada al mercat de productes i serveis en preproducció i augmentar la rapidesa d’altres programes pilot específics d’investigació en tecnologia 5G.

El laboratori està ubicat a les instal·lacions del Mobile World Capital Barcelona, a l’edifici Pier01, i Thinx-5GBarcelona aporta a les empreses un entorn avançat que reprodueix amb un any d’antelació les tecnologies i les xarxes de telecomunicacions amb les que operaran.

Thinx comptarà amb els fabricants d’electrònica Huawei i Ericsson com a proveïdors tecnològics i serà totalment gratuït per a les start-ups seleccionades. Una de les primeres empreses que acollirà Thinx serà Endigi. Aquesta start-up catalana ha desenvolupat un prototip de casc de seguretat per a entorns laborals que permet saber en temps real les condicions dels treballadors.

El 5GBarcelona és una iniciativa públic-privada impulsada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya. Té com a objectiu transformar l’àrea metropolitana en un laboratori d’innovació de referència en 5G, amb una infraestructura experimental oberta per provar, crear prototips i implementar noves solucions digitals.

[25/10/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats