21
gener
2019


Comparteix a les xarxes

  • MOBILus, una plataforma multinacional públic-privada, té un pressupost de 1.600 M d’euros
  • L’objectiu del projecte EIT Urban Mobility és buscar solucions als reptes de la mobilitat urbana


L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) ha escollit el projecte MOBILus -Mobility for Liveable Urban Spaces, encapçalat per Barcelona i format per un partenariat amb altres 12 ciutats, 17 empreses i 18 universitats -un total de 48 socis de 15 països-, per liderar la comunitat de coneixement i innovació Knowledge and Innovation Community sobre la mobilitat urbana a a Unió Europea almenys fins al 2026.

El projecte MOBILus, que es conforma com una plataforma públic-privada multinacional europea, té un pressupost de 1.600 milions d’euros, 400 dels quals els aportarà la Unió Europea a través de l’EIT i els 1.200 restants aniran a càrrec dels socis de la comunitat d’innovació. La recerca s’ha plantejat amb una durada mínima de set anys, ampliable a quinze, i es preveu que els primers resultats es publiquin el 2020.

L’objectiu del projecte EIT Urban Mobility és buscar solucions als reptes de la mobilitat urbana i trobar nous usos als espais urbans a fi d’assegurar l’accessibilitat, la sostenibilitat i l’eficiència dels sistemes de transports. Alhora, es preveu que l’activitat desenvolupada pel consorci MOBILus permeti estimular i donar suport a l’activitat econòmica i investigadora, amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat del sector europeu de la mobilitat.

La seu provisional del projecte s’instal·larà a Ca l’Alier, al districte de Sant Martí, des d’on es coordinarà el treball en xarxa amb la resta de participants i amb les quatre subseus Copenhaguen, Munic, Praga i Helmond, on es troben els altres hubs d’investigació.

Liderat per l’Ajuntament de Barcelona, MOBILus és un projecte que integra el sector públic, educatiu i empresarial, amb membres com la Universitat Politècnica de Catalunya o la University College London, el grup BMW i altres ciutats com Copenhaguen.

L’EIT finançarà el projecte amb una injecció inicial de 4 milions d’euros per permetre que estigui operatiu al més aviat possible, i a partir del 2020 la inversió s’incrementarà progressivament fins als 80 milions d’euros.

[22/01/2019]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades