18
setembre
2019


Comparteix a les xarxes

  • La capital catalana està situada només per darrere de Londres, Nova York i Berlín
  • Barcelona és també el tercer start-up hub europeu i la 8a ciutat més innovadora d’Europa


Segons revela l’estudi ‘La marca ciutat com a factor de creació de valor’ elaborat per l’EAE Business School i publicat recentment, Barcelona és la quarta ciutat del món més atractiva en atracció de talent. La capital catalana està situada només par darrere de Londres, Nova York i Berlín, segons l’estudi, i puja tres llocs respecte de la posició que ocupava l’any 2014.

L’estudi de l’escola de negocis analitza diferents aspectes de les ciutats com ara com la seva capacitat cultural, el grau de riquesa intel·lectual, la seva capacitat creativa i la innovació permanent com a factors determinants del nivell econòmic de les ciutats i dels països.

Barcelona, doncs, escala fins al tercer lloc a nivell europeu en l’atracció de treballadors que desenvolupen la seva activitat en llocs de treball relacionats amb el coneixement i l’alta tecnologia. Segons l’estudi, aquest fet es deu a l’aposta de ciutat i el compromís amb el districte 22@ de Barcelona i als més de 200 equipaments científics i tècnics, parcs tecnològics internacionals i de referència, i centres de recerca.

D’altra banda, la ciutat de Barcelona és també considerada com el tercer start-up hub europeu amb dades del 2018, en aquest cas, just després de Londres i Berlín, així com la vuitena ciutat més innovadora d’Europa.

L’estudi `La marca ciutat com a factor de creació de valor” revela, així mateix,  que Barcelona és una marca de ciutat que presenta valors tangibles i intangibles, que estan en el seu ADN, i que la caracteritzen. Entre aquests tangibles, en destaca el seu model d’evolució urbana fins a ciutat turística, com a ciutat de congressos, la formació de gestors, la seva producció científica, l’excel·lència mèdica, la gastronomia, el seu patrimoni del Modernisme, així com ser la seu del FC Barcelona, i que ha esdevingut una ciutat intel·ligent i un referent mundial comercial i de compres.

Finalment, i en quant als intangibles que impulsen l’atracció de talent internacional, l’estudi en destaca la seva qualitat de vida, el seu clima i la seva avantguarda, innovadora i creativa.

[18/09/2019]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats