17
octubre
2019


Comparteix a les xarxes

  • El Platinum@BCN ocupa 37.000 m2 al 22@ i està dissenyat sota criteris de supereficiència
  • Barcelona batrà enguany el rècord de contractació d’oficines, i s’aproparà als 430.000 m2


L’edifici d’oficines més sostenible del món està a Barcelona, concretament al districte tecnològic del 22@. Dissenyat per l’empresa catalana PGI Engineering, l’immoble ha assolit  els  101  punts dins la categoria LEED Platinum, un barem que certifica els edificis més ‘verds’ i que atorga l’US Green Building Council.

Aquest complex d’oficines, anomenat Platinum@BCN, ocupa 37.000 m² al carrer de Pallars i està dissenyat sota criteris de supereficiència. Obté un 44% d’estalvi d’energia i un 46% menys de consum d’aigua, que aconsegueix reutilitzant les aigües grises i pluvials, i també gràcies a la instal·lació de sanitaris i aixetes de baix consum hídric.

En el cas de l’energia, l’edifici disposa de sistemes de captació solar fotovoltaica i també geotèrmica. A més, l’immoble s’ha construït a partir d’un 30% d’estalvi en cost de materials, utilitzant-ne de reciclats, amb un 70% de materials de proximitat. D’altra banda, el 100% de la fusta que s’hi ha emprat està avalada per l’FSC, sistema de certificació forestal. Finalment, el 87% dels residus que es van produir durant la construcció van ser reciclats.

Barcelona batrà enguany el rècord de contractació d’oficines

Al tancament del tercer trimestre, la contractació al mercat d’oficines de Barcelona va créixer un 6,4%, fins assolir els 328.000 m2, impulsat per l’alta demanda que va tenir lloc els mesos d’estiu, on es van tancar en conjunt operacions al voltant dels 80.000 m2. Són dades l’informe trimestral de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman, que augura una contractació rècord a l’acabar l’any 2019 entorn dels 430.000 m2.

Des de la consultora immobiliària s’apunta que les bones dades de contractació s’expliquen per la bona marxa de les empreses locals, però també perquè la ciutat s’està consolidant com un hub digital i tecnològic. Aquest fet constitueix un focus d’atracció d’empreses internacionals que trien Barcelona per instal·lar-s’hi, doncs aquí troben el talent que necessiten. En aquest sentit, només durant el tercer trimestre d’enguany, s’han tancat 85 operacions, 22 de les quals per damunt dels 1.000 m2. El 22@ continua posicionant-se com un dels districtes amb més demanda, principalment per empreses tecnològiques i estrangeres.

[17/10/2019]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades