17
juny
2019


Comparteix a les xarxes

  • Van suposar una inversió de 322 milions d’euros i la creació de 5.455 nous llocs de treball
  • Actualment hi ha 8.642 empreses estrangeres establertes a Catalunya, segons ACCIÓ


El Departament d’Empresa i Coneixement del Govern català ha donat a conèixer els indicadors de la inversió estrangera a Catalunya l’any passat. Segons aquestes dades, el 2018 va estar un gran any per a la inversió estrangera, doncs es van batre els rècords històrics de projectes d’inversió estrangera gestionats i materialitzats, així com de la creació de nous llocs de treball gràcies a aquest projectes d’inversió.

En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya va captar 84 projectes d’inversió estrangera el 2018, un 20% més en comparació amb l’any anterior, que van suposat una inversió de 322 milions d’euros (+34%) i la creació de 5.455 nous llocs de treball (+70%). Es tracta dels projectes que han rebut el suport, acompanyament i assessorament d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement. Fonts del Govern català han destacat que el seu objectiu és impulsar l’economia productiva, la generadora de llocs de treball que, en el cas dels projectes d’inversió estrangera captats per ACCIÓ, suposen el 7% de la creació de nova ocupació a Catalunya el 2018.

L’any 2018, el 39% dels projectes d’inversió estrangera que es van materialitzat van ser de noves inversions de companyies que ja estaven establertes a Catalunya, per exemple, amb la creació de noves plantes o línies de producció. D’altra banda, un 37% dels projectes han estat greenfieldés a dir, de multinacionals que s’estableixen per primer cop a Catalunya. Aquest tipus d’inversions s’ha gairebé triplicat en els últims cinc anys en comparació amb el quinquenni anterior.

Per sectors, encapçalen la llista els projectes TIC (27%), l’automoció (14%) i la logística, comerç electrònic i distribució (12%), seguits de la química i plàstics (11%) i la indústria farmacèutica (7%). Per cadena de valor, un 25% dels projectes és industrial, seguits de les TIC (18%), els serveis (15,5%) i l’R+D (14%).

Finalment, i pel que fa al país d’origen d’aquests projectes d’inversió, els Estats Units (24% del total), Japó (14%), Regne Unit (12%), Alemanya (9,5%) i França (9,5%) són els que van liderar el rànquing de l’any 2018. Actualment hi ha 8.642 empreses estrangeres establertes a Catalunya.

[20/06/2019]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades