20
abril
2018


Comparteix a les xarxes

  • Es tractarà d’una gran trobada sobre els reptes que proposa la revolució tecnològica
  • La iniciativa ha madurat en converses entre administracions, grans empreses i entitats vinculades al món de la investigació

El patronat de la Fundació Barcelona Mobile World Capital (MWCB) va donar llum verda el passat mes de març a organitzar a la capital catalana, probablement a partir del 2019, el que, de moment, s’ha anomenat ‘Davos digital’, una gran trobada sobre com plantejar solucions als reptes que proposa la revolució tecnològica. En la propera reunió del patronat, d’aquí a tres mesos, aproximadament, es presentarà el document en el que es concretarà la proposta i el finançament del projecte, que convertirà Barcelona en la seu  d’un fòrum inèdit al món.

En aquest sentit, l’èxit de la darrera edició del Mobile World Congress celebrada en Barcelona ha acabat de convèncer a la Fundació Barcelona Mobile Capital de fer el pas definitiu per convertir la capital catalana en el gran referent mundial de les noves tecnologies i que la ciutat assumeixi el lideratge de la revolució digital, amb una gran cita anual a escala global en la que especialistes de diferents àmbits reflexionin, debateixin i facin propostes  de com afrontar amb criteris d’equitat, justícia social i d’evitar la creació de noves bretxes, els grans reptes que planteja aquesta revolució.

La proposta d’aquest fòrum de reflexió sobre la revolució digital contempla dos aspectes. D’una banda, el fòrum, pròpiament, on debatre i formular propostes i, de l’altra, la creació d’un observatori permanent, integrat en la Fundació Mobile World Capital, que impulsaria trobades acadèmiques, conferències i projectes per potenciar l’ecosistema i consolidar Barcelona com a gran hub tecnològic.

Fonts de la Fundació MWCB apunten a fer servir, a més de l’impuls del Mobile World Congress, el d’altres grans congressos i fires que tenen lloc a la ciutat, com ara l’Smart City Expo o els nombrosos congressos mèdics, per exemple. La iniciativa del ‘Davos digital’ ha anat madurant en els darrers mesos en converses entre las diferents administracions públiques implicades i grans empreses i entitats vinculades al món de la investigació.

[20/04/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats