20
març
2018


Comparteix a les xarxes

  • Barcelona reté per segon any consecutiu el títol de ciutat amb la millor estratègia de captació d’inversió estrangera i 2a millor ciutat del sud d’Europa per invertir el 2018-19
  • Catalunya ha estat reconeguda com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018 i 2019 i per comptar amb la millor estratègia en termes de captació d’inversió estrangera

La Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona aposten per promoure el desenvolupament de nous projectes estratègics a Catalunya, especialment a l’àrea metropolitana de la capital catalana, així com l’oferta logística més important entorn del Corredor Mediterrani. A MIPIM, agrupats sota el lema Barcelona Catalonia goes on!, l’estand de Barcelona Catalonia va oferir als inversors una visió global dels principals projectes que s’estan desenvolupant a Barcelona i Catalunya distribuïts en 6 àmbits: 22@ Barcelona, Eix Llobregat, Eix Besòs, Eix Llobregat Nord, Eix Besòs Nord i Eix Vallès.

L’organització de MIPIM va incloure dins la programació oficial una conferència monogràfica sobre Barcelona i Catalunya. Sota el títol Investment goes on! companyies internacionals com ara Merlin Properties, Norwegian i Regus/IWG Group van explicar quins són els atractius de Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya per establir-se o expandir el seu negoci.

En el marc MIPIM, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya van recollir els guardons atorgats per la publicació fDi Magazine, del grup Financial Times, que reconeixen Barcelona i Catalunya com un dels entorns més dinàmics d’Europa en termes d’inversió estrangera.

El premi atorgat a Barcelona, d’una banda, destaca l’estratègia de captació estrangera directa de la ciutat, que torna a ocupar el lloc més destacat. En concret, fDi Magazine valora la capacitat dels dispositius municipals per reinventar-se i fer front a nous reptes. Han estat especialment valorats els esforços per potenciar la marca Barcelona, les iniciatives per impulsar l’ecosistema d’start-ups i les iniciatives de captació i retenció de talent internacional.

D’altra banda, la Generalitat de Catalunya ha rebut el guardó que la reconeix com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018 i el 2019, per davant de Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa, en base a cinc criteris: el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis. Paral·lelament, l’fDi Magazine també ha premiat Catalunya per comptar amb la millor estratègia per captar inversió estrangera entre les regions considerades grans, és a dir, les que superen els 4 milions d’habitants, una estratègia que s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment.

[23/03/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats