20
març
2018


Comparteix a les xarxes

  • Barcelona reté per segon any consecutiu el títol de ciutat amb la millor estratègia de captació d’inversió estrangera i 2a millor ciutat del sud d’Europa per invertir el 2018-19
  • Catalunya ha estat reconeguda com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018 i 2019 i per comptar amb la millor estratègia en termes de captació d’inversió estrangera

La Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona aposten per promoure el desenvolupament de nous projectes estratègics a Catalunya, especialment a l’àrea metropolitana de la capital catalana, així com l’oferta logística més important entorn del Corredor Mediterrani. A MIPIM, agrupats sota el lema Barcelona Catalonia goes on!, l’estand de Barcelona Catalonia va oferir als inversors una visió global dels principals projectes que s’estan desenvolupant a Barcelona i Catalunya distribuïts en 6 àmbits: 22@ Barcelona, Eix Llobregat, Eix Besòs, Eix Llobregat Nord, Eix Besòs Nord i Eix Vallès.

L’organització de MIPIM va incloure dins la programació oficial una conferència monogràfica sobre Barcelona i Catalunya. Sota el títol Investment goes on! companyies internacionals com ara Merlin Properties, Norwegian i Regus/IWG Group van explicar quins són els atractius de Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya per establir-se o expandir el seu negoci.

En el marc MIPIM, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya van recollir els guardons atorgats per la publicació fDi Magazine, del grup Financial Times, que reconeixen Barcelona i Catalunya com un dels entorns més dinàmics d’Europa en termes d’inversió estrangera.

El premi atorgat a Barcelona, d’una banda, destaca l’estratègia de captació estrangera directa de la ciutat, que torna a ocupar el lloc més destacat. En concret, fDi Magazine valora la capacitat dels dispositius municipals per reinventar-se i fer front a nous reptes. Han estat especialment valorats els esforços per potenciar la marca Barcelona, les iniciatives per impulsar l’ecosistema d’start-ups i les iniciatives de captació i retenció de talent internacional.

D’altra banda, la Generalitat de Catalunya ha rebut el guardó que la reconeix com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018 i el 2019, per davant de Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa, en base a cinc criteris: el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis. Paral·lelament, l’fDi Magazine també ha premiat Catalunya per comptar amb la millor estratègia per captar inversió estrangera entre les regions considerades grans, és a dir, les que superen els 4 milions d’habitants, una estratègia que s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment.

[23/03/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia