21
setembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • La xifra representa la millor dada d’ocupació dels darrers set anys a Barcelona.
  • Al segon trimestre d’enguany s’ha assolit un rècord en la contractació d’oficines.

Al tancar el primer semestre d’enguany, el volum de lloguer d’oficines a la ciutat de Barcelona havia augmentat al voltant d’un 50%, superant els 177.000 m2. Aquestes xifres representen les millors dades dels darrers set anys, segons destaca l’informe elaborat per la consultora immobiliària Aguirre Newman presentat a finals del passat mes de juliol.

L’informe ressalta, d’altra banda, que aquesta tendència a l’alça, iniciada ja l’any passat, es veurà confirmada en el decurs de 2015, doncs per primer cop en molts anys no sortirà al mercat cap edifici d’oficines de nova construcció.

L’any 2016, en canvi, s’inauguraran nous immobles d’oficines, amb una superfície global de gairebé 58.000 metres quadrats, tot i que més d’una tercera part estan ja compromesos, com ara la nova seu del bufet d’advocats Cuatrecasas, al districte 22@. Cara a l’any 2017 també està previst posar al mercat projectes rellevants d’edificis d’oficines.

En l’informe, Aguirre Newman ressalta així mateix que s’ha produït una recuperació de les rendes, amb uns preus de lloguer d’oficines a Barcelona que han crescut un 8,7%, i que des d’ara fins a finals d’any s’espera una inversió en oficines superior als 800 milions d’euros a la capital catalana, amb el retorn definitiu dels inversors més conservadors.

La consultora immobiliària JLL, per la seva banda, confirma les xifres rècord de contractació d’oficines, destacant que només en el segon trimestre d’enguany es varen formalitzar 120 operacions, un 87% més que les signades el mateix trimestre de 2014. El 25% dels metres quadrats contractats s’ubiquen a les noves àrees de negoci (plaça Europa, 22@), el 21% al centre de la ciutat, i el 15% al passeig de Gràcia i la Diagonal, específicament.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades