07
desembre
2022


Comparteix a les xarxes

A la llarga llesta s’acaben d’unir les companyies tecnològiques com Cisco i el seu primer centre de disseny de xips europeu en Ca L’Alier, les inversions de Lenovo i Intel en el BSC, o la de l’estatunidenca MPS a L’Hospitalet de Llobregat. També hi ha hagut incorporacions en el sector de l’automoció, amb la sud-coreana ILJIN o del sector de la salut, amb el nou centre tecnològic de malalties rares de AstraZeneca, el centre digital de la suïssa Ypsomed i Veeva, especialitzada en desenvolupament de programari per a la indústria farmacèutica.

En xifres, s’han superat a les que hi havia abans de la pandèmia, quan eren 8.908 (2019). Com a conseqüència, Acció està treballant amb una cartera de 613 projectes d’inversió estrangera, que suposa un 56% més enfront del 2020.

Tipología de las compañías

Les més de 9.000 multinacionals establertes a Catalunya suposen el 18,5% d’ocupació en l’Estat. Cal remarcar que, la majoria estan situades a les comarques del Barceloní (60,8%), el Vallès Occidental suposa (11,2%) i el Baix Llobregat (10,6%).

Les microempreses són predominants amb un percentatge del 42,6%, per davant de les empreses petites (29,1%), les mitjanes (19,8%) i les grans que suposen el percentatge més baix (8,5%). D’altra banda, destaquen les empreses amb més de 20 anys des de la seva creació (33%).

Quant als sectors, són protagonistes els d’infraestructures i construcció, amb diferència, amb gairebé 2.000 empreses que representen un 13,1% del total. Consecutivament, els segueixen les empreses TIC i la indústria 4.0 amb 897, que és el 9,8%, i les de maquinària i béns d’equipament amb 658, que suposen un 7,2%.

D’altra banda, l’origen d’aquestes empreses és variat, però amb diferència la gran part procedeix d’Europa (74%). Per darrere, es troben les que procedeixen d’Amèrica del Nord (15%) i Àsia (8%). I, finalment, remarcar que, els països que suposen un 57,7% del total són, França, els Estats Units, Alemanya, el Regne Unit i Itàlia.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades