25
abril
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Catalunya concentra el 46% del tot el sector farmacèutic de l’Estat espanyol
  • • Barcelona, destinació atractiva per als professionals, facilita la captació de talent

El sector farmacèutic a Catalunya concentra el 46% de tota la indústria farmacèutica de l’Estat espanyol. Diverses companyies, totes elles multinacionals, han anunciat noves inversions a Catalunya.

D’una banda, la suïssa Roche ha apostat per Sant Cugat del Vallès per ubicar-hi la nova companyia Roche Diabetes Care Spain, totalment enfocada a la innovació i a l’anomenada digital health, i centrada en el desenvolupament de solucions tecnològiques per al tractament de la malatia. La nova societat neix amb una plantilla de 200 persones.

A Parets del Vallès, d’altra banda, Grifols va anunciar que hi destinarà 59 milions d’euros en una nova planta de purificació de la proteïna alfa1-antitripsina, la principal aplicació de la qual és per combatre certes malalties respiratòries. La inversió s’inclou dins un pla més ambiciós dins la divisió Bioscience, dotat amb prop de 327 milions d’euros.

Així mateix, el grup Werfen, fabricant d’instrumental mèdic i científic, va anunciar recentment que invertirà 50 milions d’euros en unes noves instal·lacions a Lliçà d’Amunt. El grup compta amb tres divisions de negoci, una de les quals –Specialty In Vitro Diagnostics, li aporta el 81% dels ingressos.

L’alemanya B. Braun, igualment, està a punt d’estrenar una planta de producció de sèrums a Rubí, en la que ha invertit 80 milions d’euros. La multinacional destinarà a partir d’aquest any 30 milions més a construir una segona línia de fabricació que funcionarà el 2018.

Finalment, l’argentina Biocosmética Exel, especialitzada en productes dermocosmètics a partir d’estractes naturals, ha obert a Barcelona la seva primera filial a Europa, la tercera de la companyia després de les de Florida i Mèxic. Des de la filial de Barcelona s’unificaran totes les operacions a Europa.

Com apunten fonts de la farmacéutica Roche, des del punt de vista geogràfic, Barcelona és molt interessant perquè permet viatjar a qualsevol punt d’Europa en un parell d’hores i també perquè facilita la captació de talent estranger, doncs és una destinació atractiva per als professionals

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades