25
maig
2020


Comparteix a les xarxes

El posicionament de Barcelona i Catalunya com a ecosistemes d’investigació en l’àmbit biomèdic han convertit el nostre territori en punt de referència en la lluita contra el Covid. Des de l’inici de la pandèmia, molts centres de recerca han reorientat la seva investigació per buscar respostes a la crisi sanitària que afecta tot el món en diferents línies: noves teràpies, vacunes i mètodes de prevenció, estudis genètics i estudis preventius.

Per altra banda, equipaments científics de referència mundial han posat a disposició de la lluita contra el Covid la seva capacitat. Així, per una banda, el Barcelona Supercomputing Center col·labora en la lluita contra el coronavirus en vessants com l’aplicació de la bioinformàtica per a la investigació sobre el virus i els seus possibles tractaments o l’ús de la intel·ligència artificial i el processament del llenguatge natural i tècniques de big data per analitzar dades sobre la propagació i l’impacte de l’epidèmia. Per altra banda, el Sincrotó Alba, l’accelerador de partícules situat a Cerdanyola del Vallès, ha establert un protocol per tal de prioritzar l’ús de les instal·lacions a línies de recerca vinculades a la lluita contra la pandèmia.

Tot plegat se suma a les diferents iniciatives que s’han dut a terme per part d’administracions, empreses, societat civil i ciutadania per afrontar l’actual crisi sanitària, demostrant l’esperit col·laboratiu del nostre territori i marcant el camí per a la recuperació progressiva de l’activitat durant els propers mesos.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades