27
maig
2015


Comparteix a les xarxes

  • El primer trimestre del 2015 l’economia catalana agafa força i augmenta un 2,4%
  • Els dos primers mesos del 2015 les exportacions es varen incrementar un 1,9%

L’economia catalana ja encadena vuit trimestres consecutius a l’alça, i situa el creixement fins a una taxa interanual del 2,4% a l’acabar el mes de març. Són dades avançades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i la Conselleria d’Economia i Coneixement.

Segons les xifres fetes públiques, el consum, la inversió i una positiva evolució de les exportacionss’afegeixen a la força de la indústria (+0,6%),més elevada que la mitjana europea, els serveis (+2,8%), gràcies als serveis i al turisme, i el sector de la construcció (+6,2%), impulsat pel notable augment de l’edificació residencial. Cal destacar l’aportació al creixement del sector turístic (+5,2%), amb una despesa que ha augmentat un 12,6%.

D’altra banda, els dos primers mesos del 2015 les exportacions varen augmentar un 1,9% en termes corrents, i les importacions, un 2,4 %. Així doncs, tot i que la dinàmica de l’exportació s’ha alentit lleugerament, la depreciació de l’euro i la recuperació del mercat intracomunitari ofereixen millors perspectives per als trimestres següents.

Aquesta acceleració del creixement de l’economia, que ha comportat un augment del 3,7% d’afiliats a la Seguretat Social, supera tots els pronòstics. El Govern català preveia un creixement de l’economia per a tot l’any del 2,2%. El creixement assolit augura que en el segon i tercer trimestres de 2015 aquest s’accelerarà més, fins a tancar l’exercici en el 2,8%.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades