27
maig
2015


Comparteix a les xarxes

  • El primer trimestre del 2015 l’economia catalana agafa força i augmenta un 2,4%
  • Els dos primers mesos del 2015 les exportacions es varen incrementar un 1,9%

L’economia catalana ja encadena vuit trimestres consecutius a l’alça, i situa el creixement fins a una taxa interanual del 2,4% a l’acabar el mes de març. Són dades avançades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i la Conselleria d’Economia i Coneixement.

Segons les xifres fetes públiques, el consum, la inversió i una positiva evolució de les exportacionss’afegeixen a la força de la indústria (+0,6%),més elevada que la mitjana europea, els serveis (+2,8%), gràcies als serveis i al turisme, i el sector de la construcció (+6,2%), impulsat pel notable augment de l’edificació residencial. Cal destacar l’aportació al creixement del sector turístic (+5,2%), amb una despesa que ha augmentat un 12,6%.

D’altra banda, els dos primers mesos del 2015 les exportacions varen augmentar un 1,9% en termes corrents, i les importacions, un 2,4 %. Així doncs, tot i que la dinàmica de l’exportació s’ha alentit lleugerament, la depreciació de l’euro i la recuperació del mercat intracomunitari ofereixen millors perspectives per als trimestres següents.

Aquesta acceleració del creixement de l’economia, que ha comportat un augment del 3,7% d’afiliats a la Seguretat Social, supera tots els pronòstics. El Govern català preveia un creixement de l’economia per a tot l’any del 2,2%. El creixement assolit augura que en el segon i tercer trimestres de 2015 aquest s’accelerarà més, fins a tancar l’exercici en el 2,8%.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats