24
febrer
2016


Comparteix a les xarxes

  • A Barcelona es compren el 20% de tots els vehicles verds de l’Estat espanyol
  • L’Ajuntament de Barcelona té actualment una flota de 357 vehicles elèctrics

Segons dades fetes públiques per Anfac, la patronal dels fabricants d’automòbils espanyola, l’any 2015 es varen vendre a la província de Barcelona 3.678 cotxes verds, inclosos els elèctrics i els híbrids. Aquesta xifra representa un 20% dels vehicles que es venen a l’Estat espanyol i col·loca l’àrea metropolitana de Barcelona com a líder en l’adquisició d’aquest tipus de vehicles.

Malgrat tot, les matriculacions d’aquest tipus de vehicles representen encara només un 3% del total de les matriculacions, tot i que el mercat dels vehicles verds ha viscut una embranzida considerable amb l’augment de les vendes dels vehicles híbrids, que van créixer un 38% l’any 2015. D’altra banda, i tot i que a la Zona Franca hi ha ubicada Nissan, una de les principals factories europees de vehicles elèctrics, el sector purament elèctric a Barcelona va tancar 2015 amb unes vendes encara modestes, de 470 vehicles, tot i que les previsions apunten a un ràpid creixement.

Fonts de la companyia automobilística japonesa subratllen, malgrat tot, el fet que el vehicle elèctric més venut a Barcelona sigui una furgoneta l’atribueixen al fet que la ciutat està al capdavant de l’e-commerce, que requereix d’un vehicle que consumeix poc, i que la capital catalana sempre ha estat a l’avantguarda de les noves tendències, anticipant algunes solucions de mobilitat que després s’han estès a altres ciutats.

Des de l’Ajuntament de Barcelona, d’altra banda, se celebra que Catalunya, sense comptar els models híbrids, estigui tres cops per damunt en penetració de mercat respecte a la resta de l’Estat, i destaquen el cas de la plataforma Live, en la qual participen administracions, fabricants, les elèctriques i la DGT. Només l’Ajuntament de Barcelona té ja una flota de 357 vehicles elèctrics: cotxes de neteja, manteniment, per als regidors o motos de la Guàrdia Urbana. La motorització elèctrica és l’única que garanteix zero emissions.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades