21
octubre
2015


Comparteix a les xarxes

  • L’agència ha valorat tradicionalment la bona gestió econòmica de la ciutat

Standard&Poor’s (S&P) va anunciar recentment una millora de la qualificació del deute de l’Ajuntament de Barcelona, i va elevar el ràting de la ciutat de ‘BBB’ a ‘BBB+’, mantenint la perspectiva de la seva nota en ‘estable’.

L’augment de qualificació de Barcelona es produeix després que la mateixa agència de qualificació pugés la d’Estat espanyol ara fa uns dies, passant de ‘BBB/A-2′ a ‘BBB+/A-2′.  Standard&Poor’s ha afirmat que la seva qualificació a llarg termini de Barcelona està lligada principalment a la de l’Estat.

Tot i que la qualificació intrínseca (valoració específica que donaria l’agència en cas de que Barcelona no estigués condicionada pel deute sobirà de l’Estat espanyol) que Standard & Poor’s atorga a la solvència de la ciutat és superior,  la qualificació oficial de la capital catalana, doncs, està afectada per la qualificació de l’Estat.

Tradicionalment, l’agència ha valorat la bona gestió econòmica de la ciutat i la seva situació pressupostària i financera, amb àmplies reserves de tresoreria i línies de crèdit sense utilitzar, fet que ha portat a Standard & Poor’s a considerar la liquiditat de la ciutat com un factor molt positiu, amb una gestió professional i compromesa amb el rigor pressupostari.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades