19
febrer
2017


Comparteix a les xarxes

  • Barcelona és l’aeroport europeu que més creix dels que superen els 40 M de passatgers
  • Cathay Pacific volarà a Hong Kong i el grup IAG a diferents destinacions d’Amèrica i Àsia

L’Aeroport de Barcelona-El Prat va tancar el 2016 amb un nou rècord de passatgers, amb més de 44 milions de viatgers en total i un augment de l’11,2% respecte de l’any anterior. En el global de l’any, el mes d’agost va ser el millor per a l’aeròdrom català i va superar tots els registres d’anys anteriors, amb 4,7 milions de passatgers. En relació al nombre d’operacions, l’Aeroport de Barcelona ha sumat 307.864, un 6,6% més que el 2015.

En aquest sentit, els increments van ser similars tant en els vols nacionals (+11,4%) com en els vols internacionals (+11,1%), segons les dades publicades recentment per la gestora aeroportuària Aena. Pel que fa als vols intercontinentals, el mercat que ha experimentat un major creixement ha estat el de l’Amèrica Llatina, amb un 28,4% respecte el 2015, seguit per Amèrica del Nord (+17,7%), l’Orient Mitjà (+14,7%) i l’Àfrica (+11%).

Paral·lelament, l’aeroport de Barcelona és l’aeroport europeu que més creix dins del grup dels que superen els 40 milions de passatgers. Això és el que afirma l’Observatori de Trànsit Aeri de Barcelona, elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona, que apunta que la infraestructura va créixer un 11% en els nou primers mesos del 2016. Aquest fet li ha permès passar per davant dels aeroports de Londres-Gatwick, Munic i Roma.

Cathay Pacific volarà a Hong Kong i el grup IAG a diferents rutes d’Amèrica i Àsia a l’estiu
L’aerolínia Cathay Pacific unirà Barcelona amb Hong Kong amb un vol directe a partir del 2 de juliol i fins al 27 d’octubre amb quatre freqüències setmanals. D’altra banda, el grup IAG ha anunciat que començarà a operar vols de llarg radi de baix cost des de l’Aeroport de Barcelona a partir del juny. En un comunicat, l’empresa, que integra les aerolínies British Airways, Iberia, Vueling i Aer Lingus, explica que els destins que ‘es consideren’ per al nou servei són Los Angeles i San Francisco, als Estats Units; Buenos Aires, Santiago de Xile i l’Havana a Amèrica Llatina i Tòquio, a l’Àsia.

[22/02/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades