23
juliol
2015


Comparteix a les xarxes

  • La taxa d’activitat emprenedora (TEA) de Catalunya se situa per sobre de la mitjana  de la Unió Europea (6,9%).
  • Catalunya lidera la recuperació espanyola i crearà 200.000 llocs de treball fins el 2016.

La taxa d’activitat emprenedora a Catalunya (TEA) se situa en un 7,54%, per sobre de la mitjana dels països de la Unió Europea, que arriba fins el 6,9%. Aquesta és una de les principals conclusions de l’informe Global Entrepreneurship Monitor-Catalunya 2014, presentat en el decurs del saló BizBarcelona celebrat recentment, i que calcula el percentatge de població adulta que ha realitzat alguna activitat de creació o llançament d’una empresa durant els 42 mesos previs a l’enquesta, que és la base amb que l’observatori elabora l’informe cada any.

Segons aquest informe, la taxa d’activitat emprenedora (TEA) a Catalunya l’any 2014 va créixer un 14% gràcies a l’augment de noves persones emprenedores, és a dir, que han tingut una activitat empresarial d’entre 4 i 42 mesos. En concret, aquest perfil específic d’emprenedors ha crescut un 32% respecte de l’any 2013.

En l’informe també s’observa que sis de cada deu persones emprenedores (61%) en fase inicial són homes, però, en aquest sentit, cal destacar que la taxa d’activitat emprenedora entre les dones a Catalunya és també superior a la de la Unió Europea. D’altra banda, cal fer esment a que la meitat de les noves empreses creades per emprenedors catalans es concentren en el comerç de béns de consum i una tercera part en la prestació de serveis a empreses.

El Global Entrepreneurship Monitor (GEM) és un projecte d’investigació que es duu a terme a més de 75 països i que ha esdevingut referent en l’estudi de l’activitat emprenedora. A Catalunya l’elaboren la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Catalunya lidera la recuperació espanyola i crearà 200.000 llocs de treball fins el 2016
L’economia catalana és la que tira amb més força del carro de la recuperació econòmica de l’Estat espanyol. D’una banda, encapçala el rànquing amb un 25,6% del total d’exportacions de l’Estat, molt per davant del segon classificat, Madrid (11,6%). D’altra banda, i segons l’informe de la Fundació de les Caixes d’Estalvis (Funcas), es preveu un augment del PIB català del 3,7% per al 2015, enfront del 3,3% del conjunt estatal.  Aquest augment, juntament amb el previst per al 2016, del 2,5%, es traduirà en la creació de 200.000 llocs de treball, segons les dades del BBVA Research.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades