26
setembre
2016


Comparteix a les xarxes

  • • La nova infraestructura universitària ha suposat una inversió de 97,5 milions d’euros
  • • Hi operen grups de recerca en biomèdica, nanotecnologia, electrònica, energia i materials 

Barcelona i Catalunya compten amb una nova infraestructura universitària. S’ha inaugurat recentment el campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que es posa en marxa aquest curs amb l’inici de l’activitat acadèmica de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE). El campus Diagonal-Besòs compta amb 150.000 m2 de superfície per edificar, dels quals se n’han construït 53.000 m2. El projecte ha suposat una inversió de 97,5 milions d’euros i ha estat impulsat per la UPC, la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Barcelona i de Sant Adrià de Besòs, i la Diputació de Barcelona.

El Campus recentment inaugurat, situat a cavall dels municipis de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, s’estrena amb set graus d’enginyeria i set estudis de postgrau, que mobilitzen 3.500 estudiants i 400 docents i investigadors. Aquest nou campus universitari crea una nova centralitat metropolitana i vol ser un pol referent en la recerca i la docència i reactivar una zona de la ciutat tradicionalment abandonada.

D’una banda, aquest nou equipament universitari repensa l’enginyeria industrial, potenciant la integració de la docència i la recerca com a factor de dinamització de l’economia. I d’altra banda, el Campus fomentarà la recerca, la innovació i la transferència de coneixement. A les instal·lacions de l’EEBE hi operen prop de 30 grups de recerca en els diferents àmbits de l’enginyeria, com ara la biomèdica, la nanotecnologia, l’electrònica, l’energia, els materials o la química.

El nou campus Diagonal-Besòs de la UPC suposarà un impuls a la cohesió social i territorial d’aquesta àrea que integren els barris del Besòs i el Maresme, Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, a Barcelona, i el barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Serà motor de transformació econòmica i social en termes de creació de llocs de treballimpuls del comerç de proximitat i ús dels equipaments.

La construcció del campus Diagonal-Besòs representa l’aposta en infraestructures més important de la Generalitat de Catalunya dels últims anys després de la Línia 9 del Metro.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats