26
setembre
2016


Comparteix a les xarxes

  • • La nova infraestructura universitària ha suposat una inversió de 97,5 milions d’euros
  • • Hi operen grups de recerca en biomèdica, nanotecnologia, electrònica, energia i materials 

Barcelona i Catalunya compten amb una nova infraestructura universitària. S’ha inaugurat recentment el campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que es posa en marxa aquest curs amb l’inici de l’activitat acadèmica de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE). El campus Diagonal-Besòs compta amb 150.000 m2 de superfície per edificar, dels quals se n’han construït 53.000 m2. El projecte ha suposat una inversió de 97,5 milions d’euros i ha estat impulsat per la UPC, la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Barcelona i de Sant Adrià de Besòs, i la Diputació de Barcelona.

El Campus recentment inaugurat, situat a cavall dels municipis de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, s’estrena amb set graus d’enginyeria i set estudis de postgrau, que mobilitzen 3.500 estudiants i 400 docents i investigadors. Aquest nou campus universitari crea una nova centralitat metropolitana i vol ser un pol referent en la recerca i la docència i reactivar una zona de la ciutat tradicionalment abandonada.

D’una banda, aquest nou equipament universitari repensa l’enginyeria industrial, potenciant la integració de la docència i la recerca com a factor de dinamització de l’economia. I d’altra banda, el Campus fomentarà la recerca, la innovació i la transferència de coneixement. A les instal·lacions de l’EEBE hi operen prop de 30 grups de recerca en els diferents àmbits de l’enginyeria, com ara la biomèdica, la nanotecnologia, l’electrònica, l’energia, els materials o la química.

El nou campus Diagonal-Besòs de la UPC suposarà un impuls a la cohesió social i territorial d’aquesta àrea que integren els barris del Besòs i el Maresme, Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, a Barcelona, i el barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Serà motor de transformació econòmica i social en termes de creació de llocs de treballimpuls del comerç de proximitat i ús dels equipaments.

La construcció del campus Diagonal-Besòs representa l’aposta en infraestructures més important de la Generalitat de Catalunya dels últims anys després de la Línia 9 del Metro.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades