26
març
2015


Comparteix a les xarxes

Malgrat la debilitat de les condicions econòmiques i la preocupació per la situació geopolítica a determinades zones, l’optimisme al sector immobiliari cara a aquest any 2015 és evident, i totes les previsions apunten a un notable augment de l’activitat. Així es constata tant en l’informe Tendències del Mercat Immobiliari Europa 2015, editat per la consultora PWC i l‘Urban Land Institute, com en les conclusions i opinions generalitzades dels participants en la darrera edició del Mipim.

Aquesta confiança en l’augment de l’activitat immobiliària ve donada per la gran disponibilitat de capital inversor, que està portant a un increment del valors dels actius al principals mercats europeus, particularment els de la zona euro. La preocupació per l’augment del preus dels actius, no obstant, es veu compensada pel fet de que, en un entorn de tipus d’interès baixos, la rendibilitat que proporciona el mercat immobiliari segueix sent atractiva en comparació amb altres tipologies d’inversió. En quan a sectors, el logístic serà el que tindrà una demanda més elevada degut a l’impacte de l’alça del comerç electrònic, seguit del sector de les oficines i del sector residencial.

En relació a Catalunya, l’arribada de capitals que va començar al 2013 no s’atura, afavorida ara per les oportunitats d’inversió i la notable millora de la conjuntura econòmica. El capital procedeix, majoritàriament, de fons globals, fons oportunistes, bancs d’inversió, gestores de fons i magnats immobiliaris xinesos i americans.

Barcelona, en concret, està experimentant igualment un notable augment de l’interès dels inversors immobiliaris i ha ascendit nous posicions, fins a situar-se en la tretzena, dins la classificació de les ciutats europees amb millors perspectives d’inversió. Cal recordar que a l’any 2014 l’arribada de fons internacionals a Barcelona va contribuir a situar la inversió immobiliària a  nivells que no es veien des de feia 10 anys, fins a assolir un volum d’operacions superior als 1.300 milions d’euros.

Igualment, en el debat Emerging Trends in Real Estate – A Global Outlook for 2015, celebrat en el decurs del Mipim i moderat així mateix per l’Urban Land Institute i PWC, es va destacar la notable arribada de fons internacionals per invertir al sector immobiliari procedents dels cinc continents i buscant diferents tipologies d’inversió. En aquest sentit, es considera que l’urbanisme, les millores en la tecnologia i les tensions polítiques i demogràfiques seran factors de gran impacte a l’hora d’invertir.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats