22
gener
2017


Comparteix a les xarxes

  • La xifra representa un augment del 26% respecte a l’any anterior i suposa un nou rècord
  • El sector industrial i logístic (144 M) va experimentar el creixement més elevat, un 61%

La inversió immobiliària a Catalunya va tancar l’any 2016 amb un volum total del voltant dels 2.500 milions d’euros. Aquesta xifra representa un augment de més del 26% respecte a l’any anterior i suposa un nou rècord absolut, per sobre inclòs dels millors anys del boom immobiliari. Són dades fetes públiques per la consultora immobiliària Aguirre Newman, que destaca que la inversió va tenir lloc majoritàriament a l’àrea de Barcelona.

Segons la consultora, aquesta inversió es va destinar fonamentalment a la compra d’edificis d’oficines i de centres comercials, que van representar una xifra de més de 1.600 milions d’euros. No obstant, el sector industrial i logístic, amb una inversió de 144 milions d’euros, va ser el que va experimentar un creixement més elevat, en aquest cas, del 61%.

D’altra banda, en les dades es destaca que el 81% de totes les operacions portades a terme van ser per capital d’origen internacional, malgrat que es constata que l’inversor local mostra un creixement progressiu de la seva activitat. Aguirre Newman assenyala també que els inversors oportunistes han gairebé desaparegut, fins a reduir gairebé en un 95% el seu pes en el conjunt de totes les operacions immobiliàries.

Cara al 2017 les perspectives són també positives i la consultora preveu que la pressió dels inversors estrangers farà augmentar el pes de Catalunya en el global de l’Estat entre un 20% i un 25% en el decurs de l’any, contribuint a això la bona marxa de tots els segments (oficines, centres comercials, hotels, industrial-logístic i residencial.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades