21
octubre
2015


Comparteix a les xarxes

  • La inversió estrangera va arribar als 1.959 milions al primer semestre, xifra mai assolida
  • Entre gener i juliol, les exportacions catalanes varen ser de gairebé 38.000 milions d’euros

La inversió estrangera a Catalunya no s’atura. De fet, al primer semestre de l’any es va registrar un rècord històric. Les empreses estrangeres van invertir 1.959 milions d’euros, gairebé quatre vegades més que al 2014, una xifra mai assolida abans en la història de l’economia catalana.

Pel que fa específicament a la inversió estrangera en la indústria, aquesta va ser de 354,7 milions d’euros, un 286,8% més que el mateix període de l’any 2014 (91,7 milions d’euros). Catalunya va concentrar el 35,1% de la inversió estrangera en la indústria manufacturera al Estat espanyol durant el 1r semestre de 2015, una xifra superior al 11,4% del 2014 i al 28,6% de la mitjana 2008-2014.

D’altra banda, les exportacions catalanes varen créixer un 7,4% al juliol en termes interanuals, confirmant l’evolució positiva del comerç exterior català. Per sectors, i segons les dades del Ministeri,  destaca el creixement de l’automoció (18,2%) i el sector químic (7,2%). En el context europeu, el creixement de les exportacions catalanes ha estat superior al de la mitjana de la Unió Europea (5,1%) i al de països de referència com França (1,6%), Alemanya (6,2%) i el Regne Unit (-2,2%).

El volum de vendes a l’exterior al juliol ha contribuït a que les exportacions catalanes hagin registrat un augment del 7,2% en el període gener-juliol en comparació al mateix període de l’any passat. Sumant aquests mesos, les exportacions han assolit els 37.986 milions d’euros, una xifra que representa un 25,6% del total de l’Estat espanyol, refermant la força exportadora de l’economia catalana.

Catalunya, 1a regió en captació d’inversió estrangera d’Europa Continental Occidental
Segons dades de FDI Markets, al primer semestre de 2015, Catalunya ha estat la 1a regió d’Europa Occidental Continental en atracció d’inversions, tant per volum d’inversió atreta com per creació de llocs de treball. FDI Markets destaca que Catalunya ha estat la 1a regió d’Europa Continental en atracció d’inversions per creació de llocs de treball de manera continuada entre 2010-2014, amb la única excepció de l’any 2011.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats