31
març
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Catalunya va assolir l’any passat els 4.783 milions d’euros d’inversió estrangera
  • • El 22% de tota la inversió estrangera a l’Estat espanyol es va concentrar a Catalunya

El Ministeri d’Economia i Competitivitat ha fet públiques ara fa uns dies les xifres d’inversió estrangera a l’Estat espanyol el passat 2015, que van arribar als 21.724 milions d’euros en el seu conjunt i van representar un increment de l’11%. En el detall de les dades sobresurt la xifra d’inversió estrangera a Catalunya, que va assolir l’any passat els 4.783 milions d’euros, el segon millor any de la història, amb un destacat augment del 58% respecte de l’any anterior.

En aquest sentit, Catalunya va recuperar pes en el conjunt de l’Estat espanyol i va concentrar un 22% de tota la inversió estrangera, després que l’any 2014 la xifra representés un 17% del total. Fonts del Govern català han destacat al fer-se públiques les dades que la xifra d’inversió assolida és molt positiva i demostra la confiança en l’economia del nostre país a l’hora d’invertir, créixer i treballar.

La indústria es va beneficiar notablement d’aquest increment de la inversió, amb 1.286 milions d’euros i un augment del 51%, en un sector amb un pes del 27% en el total de les inversions. Segons el Govern català, els sectors agroalimentari, de l’automoció i l’immobiliari van ser els que van rebre les inversions estrangeres més importants. La procedència de les inversions va ser dels Països Baixos, amb un 20% del total, França (15%), Luxemburg (14%) i Alemanya (10%). El cinquè i sisè lloc els van ocupar el Regne Unit i Mèxic, amb un 6 i un 5%, respectivament.

L’economia catalana va créixer un 3,4% el 2015, dues dècimes més que l’espanyola
D’altra banda, cal ressaltar que l’any 2015 el producte interior brut de Catalunya va registrar un creixement anual d’un 3,4% fins a assolir els 214.927 milions d’euros, segons les dades fetes públiques recentment per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), xifres que consoliden la recuperació de l’economia catalana, que torna a taxes de creixement del 2007. Per sectors, lideren el creixement econòmic els serveis, amb un 3,6% respecte al mateix període de l’any anterior. El segueix la construcció, amb un 3,4%, i la indústria, amb un 2,7%.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades