29
juny
2015


Comparteix a les xarxes

  • Catalunya es consolida com la primera regió de l’Europa continental en inversió estrangera.
  • El Govern català gestiona actualment uns 250 projectes d’inversió de l’exterior.

La Cambra de Comerç de Barcelona ha presentat un estudi que conclou que les inversions estrangeres a Catalunya mostren una tendència creixent en els últims anys, quan s’analitzen de manera plurianual. En aquest sentit, les dades confirmen que Catalunya lidera des de fa tres anys consecutius la captació d’inversióestrangera a l’Europa continental.

Així doncs, l’arribada de capital estranger a Catalunya no s’atura, i els recents anuncis d’importants inversions així ho confirmen. D’una banda, el grup automobilístic Volkswagen anunciava la seva intenció d’invertir 3.000 milions a la factoria de Seat a Martorell. Aquesta inversió se suma a les que també recentment han anunciat tres multinacionals més amb presència a Catalunya: la química Basf, a Tarragona; la suïssa Nestlé, a Girona, i la farmacèutica alemanya Hartmann,a Mataró.

D’altra banda, fonts del Govern català han confirmat que, en l’actualitat, estan gestionant uns 250 projectes presentats per empreses estrangeres per invertir a CatalunyaAquestes dades posen en evidència la recuperació del sector industrial i la capacitat de Catalunya per seguir captant inversió estrangera productiva, sobre la base del seu ric teixit industrial, la sòlida xarxa de comunicacions i la captació de talent.

Segons dades del Ministeri d’Economia, Catalunya va tancar 2014 amb un volum d’inversió estrangera de 2.968 milions d’euros, repartits entre 144 projectes d’inversióestrangera, segons el Govern catalàque varen permetre la creació de més de 7.000 nous llocs de treball.

Barcelona, 8a ciutat europea més atractiva per invertir-hi al 2015
Així mateix, Barcelona segueix sent un dels destins preferits de la inversió estrangera, segons un estudi de la consultora internacional EY, que situa la capital catalana com la vuitena ciutat europea més atractiva per invertir el 2015. En la classificació, Barcelona supera a ciutats com ara Londres, París, Berlín, Frankfurt, Amsterdam, Brussel·les o Munic.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades