21
octubre
2015


Comparteix a les xarxes

  • La inversió dels primers vuit mesos de 2015, 96 milions, va superar els 71 milions de tot l’any 2014.
  • Barcelona i Catalunya figuren en un lloc destacat al mapa global de la creació d’start-ups

La inversió en start-ups a Catalunya va augmentar un 73% en el decurs dels primers vuit mesos de l’any respecte al mateix període de l’any passat, fins assolir els 96 milions d’euros, segons un estudi elaborat recentment pel diari econòmic Expansión.

Segons les dades d’aquest estudi, que ha elaborat un rànquing de les operacions de més de 100.000 euros portades a terme, els 96 milions d’euros d’inversiódels primers vuit mesos de 2015 varen superar els 71 milions d’euros d’inversió en start-ups de tot l’any 2014. Entre les inversions més destacades cal esmentar les de Wallapop (38 milions), Digital Origin (15 milions) iKantox (10 milions).

Catalunya -i en especial Barcelona- figuren en un lloc destacat al mapa de la creació d’start-ups a nivell global. La feina de promoció i suport feta durant molts anys, projectes com la Mobile Word Capital, la tasca de Barcelona Activa o l’esforç enl’atracció de talent han contribuït a situar Catalunya com la comunitat amb més start-ups de l’Estat espanyol i la que més inversió per a aquest tipus d’empreses va captar l’any passat, amb un 60% del total. Dels gairebé 300 milions obtinguts, Catalunya va ser la que més diners va rebre en inversions, amb 176,3 milions d’euros, el 59,2% del total.

Moltes de les start-ups de referència als anys 90 van començar a Catalunya, amb firmes com EdreamsGrupo Itnet o Atrápalo, que han contribuït a situar Barcelona com el referent de l’emprenedoria d’aquest tipus d’empreses. I és en aquest sentit que diverses fonts del sector de les start-ups afirmen que Barcelona i Catalunya compten amb una posició d’avantatge, justament per la seva tradició emprenedora.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats