25
octubre
2016


Comparteix a les xarxes

  • • El creixement de la indústria al segon trimestre va ser d’un 3,5%, el més alt en sis anys
  • • L’ocupació industrial a Catalunya va registrar un augment del 4,3% el 2015

L’economia catalana va mantenir al segon trimestre del 2016 un ritme de creixement intertrimestral del 0,8%, i del 3,5% en termes interanuals. La taxa intertrimestral és la mateixa del primer trimestre i reflecteix que l’economia no ha perdut força en aquests mesos, mentre que les previsions de l’economia internacional mostren una certa desacceleració. Són dades que elaboren conjuntament l’Idescat i el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda del Govern català.

Pel que fa als resultats sectorials, el creixement del sector industrial se situa el segon trimestre en un 3,5%, el més alt dels darrers sis anys. La producció industrial continua molt dinàmica amb un creixement superior a la mitjana de la zona euro, seguint una tendència que es va iniciar el 2013.

En aquest sentit, i segons l’Informe Anual sobre la Indústria a Catalunya 2015el Valor Agregat Brut (VAB) industrial  es va incrementar un 2,7%, un punt per sobre del de la zona euro (1,8%), mentre que l’Índex de Producció Industrial (IPI) va créixer un 2,6% dins d’un clima de plena confiança empresarial, que va portar la inversió industrial a Catalunya a augmentar un 12,2% l’any 2015. Aquestes dades van contrastar amb el retrocés experimentat a l’Estat espanyol (-1,5%) i amb l’augment més moderat de la zona euro (5%).

Conseqüència del creixement de la indústria catalana va ser l’augment de l’ocupació industrial, que va créixer un 4,3%el 2015, el doble que l’any anterior, assolint la taxa més alta de l’última dècada i situant-se molt per sobre de la zona euro (0,4%). Aquest increment de l’ocupació ha ajudat a que l’atur industrial es reduís, en un sector molt important per a Catalunya, doncs representa el 20% del PIB i és un pilar bàsic de creació d’ocupació, d’internacionalització i d’innovació.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats