25
octubre
2016


Comparteix a les xarxes

  • • El creixement de la indústria al segon trimestre va ser d’un 3,5%, el més alt en sis anys
  • • L’ocupació industrial a Catalunya va registrar un augment del 4,3% el 2015

L’economia catalana va mantenir al segon trimestre del 2016 un ritme de creixement intertrimestral del 0,8%, i del 3,5% en termes interanuals. La taxa intertrimestral és la mateixa del primer trimestre i reflecteix que l’economia no ha perdut força en aquests mesos, mentre que les previsions de l’economia internacional mostren una certa desacceleració. Són dades que elaboren conjuntament l’Idescat i el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda del Govern català.

Pel que fa als resultats sectorials, el creixement del sector industrial se situa el segon trimestre en un 3,5%, el més alt dels darrers sis anys. La producció industrial continua molt dinàmica amb un creixement superior a la mitjana de la zona euro, seguint una tendència que es va iniciar el 2013.

En aquest sentit, i segons l’Informe Anual sobre la Indústria a Catalunya 2015el Valor Agregat Brut (VAB) industrial  es va incrementar un 2,7%, un punt per sobre del de la zona euro (1,8%), mentre que l’Índex de Producció Industrial (IPI) va créixer un 2,6% dins d’un clima de plena confiança empresarial, que va portar la inversió industrial a Catalunya a augmentar un 12,2% l’any 2015. Aquestes dades van contrastar amb el retrocés experimentat a l’Estat espanyol (-1,5%) i amb l’augment més moderat de la zona euro (5%).

Conseqüència del creixement de la indústria catalana va ser l’augment de l’ocupació industrial, que va créixer un 4,3%el 2015, el doble que l’any anterior, assolint la taxa més alta de l’última dècada i situant-se molt per sobre de la zona euro (0,4%). Aquest increment de l’ocupació ha ajudat a que l’atur industrial es reduís, en un sector molt important per a Catalunya, doncs representa el 20% del PIB i és un pilar bàsic de creació d’ocupació, d’internacionalització i d’innovació.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades