18
juliol
2017


Comparteix a les xarxes

  • El projecte suposarà la creació de 200 nous llocs de treball qualificats
  • Boehringer Ingelheim havia valorat altres ubicacions a Europa per construir la instal·lació

La multinacional farmacèutica alemanya Boehringer Ingelheim construirà una nova planta de producció a Sant Cugat del Vallès. El projecte suposarà una inversió superior als 100 milions d’euros i la creació de 200 llocs de treball qualificats. L’empresa, que compta amb el suport del Govern català a través de Catalonia Trade & Investment -l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ- havia valorat des del 2015 altres ubicacions arreu d’Europa per construir aquesta nova instal·lació.

A la nova planta es produirà un cartutx anomenat Respimat, un dispositiu on es poden introduir diversos tipus d’inhaladors per tractar malalties com l’EPOC o l’asma. La producció anual inicial serà de 25 milions d’unitats a l’any, amb la previsió d’assolir els 30 milions quan la nova planta es trobi en ple funcionament. Des de Sant Cugat es produirà aquest dispositiu i es distribuirà a Europa, Estats Units, Japó, Mèxic, Brasil i Canadà.

En l’acte de col·locació de la primera pedra, celebrat recentment, fonts del Govern català han assegurat que la nova aposta del grup alemany era un símptoma de recuperació de l’economia i de confiança en el futur, i que en la decisió havien comptat factors que Catalunya ofereix, com ara bones comunicacions, una densa xarxa de pimes que poden esdevenir proveïdors, la xarxa d’innovació i les universitats i centres tecnològics.

Boehringer Ingelheim va establir-se a Catalunya l’any 1952, i actualment compta amb un equip de 1.700 treballadors a les instal·lacions de Sant Cugat del Vallès i Malgrat de Mar. La companyia farmacèutica, considerada una de les més importants del seu sector a nivell internacional, va fundar-se l’any 1885 i té la seu a Ingelheim (Alemanya). En total, té 50.000 treballadors arreu del món.

[07/20/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades