27
maig
2015


Comparteix a les xarxes

  • Els preus dels locals als principals carrers de Barcelona es disparen per l’alta demanda
  • Cal ressaltar el gran nombre d’operacions del sector del luxe a Barcelona

Segons un informe de la consultora CBRE, la recuperació del sector immobiliari s’accelera. A la reactivació del mercat d’oficines, que es va duplicar a Barcelona el 2014, s’hi ha de sumar un creixement gairebé exponencial en la inversió en locals per ubicar-hi botigues, d’acord amb un estudi publicat recentment per Cushman&Wakefield, que assenyala un creixement del 117% en relació a l’any anterior a nivell de tot l’Estat.

L’atractiu de Barcelona per a les marques va impulsar aquest mercat. En els últims mesos hi ha hagut diverses operacions destacables en el segment minoristacom ara la inauguració de la macrobotiga de Desigual a la plaça de Catalunya i l’anunci de les obertures de cafeteries Costa Coffee a Barcelona. Aquest interès de les marques per obrir nous establiments fa que els inversors s’animin a comprar locals per llogar-los.

En particular, el Portal de l’Àngel continua incrementant el seu atractiu per a les marques i l’any passat va escalar una posició en el rànquing mundial de carrers comercials més cars, passant del lloc 15è al 14è. A més, continua sent el carrer més car de l’Estat espanyol, amb un preu mitjà de 3.249 euros/m2. Al passeig de Gràcia, que ocupa el tercer lloc de carrers més cars de l’Estat, els locals es cotitzen a 2.940 euros/m2.

D’altra banda, segons la consultora immobiliària Forcadell, en la demanda retail a la capital catalana cal ressaltar el creixement del sector del luxe a Barcelona, amb gran nombre d’operacions en aquest període a zona prime. 

El mercat d’inversió en retail a Barcelona, per tant, es mostra dinàmic gràcies a la trajectòria moderadament esperançadora de l’economia, a la major accessibilitat al finançament per part d’entitats bancàries, a l’increment del turisme, la caiguda dels preus de venda en relació a l’inici de la pujada de les rendes i a l’entrada al mercat d’actors com els grans fons d’inversió estrangers i les socimis.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats