27
maig
2015


Comparteix a les xarxes

  • Els preus dels locals als principals carrers de Barcelona es disparen per l’alta demanda
  • Cal ressaltar el gran nombre d’operacions del sector del luxe a Barcelona

Segons un informe de la consultora CBRE, la recuperació del sector immobiliari s’accelera. A la reactivació del mercat d’oficines, que es va duplicar a Barcelona el 2014, s’hi ha de sumar un creixement gairebé exponencial en la inversió en locals per ubicar-hi botigues, d’acord amb un estudi publicat recentment per Cushman&Wakefield, que assenyala un creixement del 117% en relació a l’any anterior a nivell de tot l’Estat.

L’atractiu de Barcelona per a les marques va impulsar aquest mercat. En els últims mesos hi ha hagut diverses operacions destacables en el segment minoristacom ara la inauguració de la macrobotiga de Desigual a la plaça de Catalunya i l’anunci de les obertures de cafeteries Costa Coffee a Barcelona. Aquest interès de les marques per obrir nous establiments fa que els inversors s’animin a comprar locals per llogar-los.

En particular, el Portal de l’Àngel continua incrementant el seu atractiu per a les marques i l’any passat va escalar una posició en el rànquing mundial de carrers comercials més cars, passant del lloc 15è al 14è. A més, continua sent el carrer més car de l’Estat espanyol, amb un preu mitjà de 3.249 euros/m2. Al passeig de Gràcia, que ocupa el tercer lloc de carrers més cars de l’Estat, els locals es cotitzen a 2.940 euros/m2.

D’altra banda, segons la consultora immobiliària Forcadell, en la demanda retail a la capital catalana cal ressaltar el creixement del sector del luxe a Barcelona, amb gran nombre d’operacions en aquest període a zona prime. 

El mercat d’inversió en retail a Barcelona, per tant, es mostra dinàmic gràcies a la trajectòria moderadament esperançadora de l’economia, a la major accessibilitat al finançament per part d’entitats bancàries, a l’increment del turisme, la caiguda dels preus de venda en relació a l’inici de la pujada de les rendes i a l’entrada al mercat d’actors com els grans fons d’inversió estrangers i les socimis.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia