21
desembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • Les previsions apunten a un descens de la taxa de disponibilitat de fins el 12% l’any 2016
  • El sector logístic haurà contractat a l’acabar l’any 500.000 m2, el doble que l’any 2014

Segons dades fetes públiques per la consultora immobiliària CBRE, la dada més destacada del mercat immobiliari en aquest 2015 serà la del alt volum de contractació d’oficines. En concret, els 360.000 m2 de superfície llogats en aquest any 2015 representen un increment del 40% respecte de l’any passat i el doble de la contractació que va tenir lloc l’any 2013.

Com a conseqüència d’aquesta elevada xifra de contractació, la taxa de disponibilitat d’oficines de lloguer ha baixat del 15% al 14,4% i les previsions apunten a una taxa al voltant del 12% al llarg de 2016. L’increment de la demanda ha afectat també als preus i, en aquest sentit, els augments més importants han tingut lloc a les noves àrees de negoci, com ara el districte 22@ i la plaça Europa.

La majoria de les operacions de lloguer d’oficines correspon a empreses que han crescut, necessiten ampliar la seva superfície o traslladar-se i busquen edificis corporatius de nova generació. Les operacions més destacades en aquest àmbit han estat protagonitzades per la Generalitat i l’Agència Tributària de Catalunya (Zona Franca, Barcelona), Stradivarius (Cerdanyola del Vallès), Laboratorios Echevarne, Mapfre Seguros, Roche Diagnostics i Banc Sabadell (Sant Cugat) i Barcelona Tech City i eDreams (Barcelona ciutat).

L’informe de CBRE destaca, així mateix, que aquest any 2015 serà també el de la recuperació definitiva del sector logístic, doncs es preveu que, al tancament de l’any, el volum de contractació s’hagi enfilat fins els 500.000 m2, xifra que representa el doble que l’any passat.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades