26
març
2015


Comparteix a les xarxes

Segons l’Informe del Mercat d’Oficines a Barcelona, elaborat per la consultora immobiliària Forcadell, corresponent al segon semestre de 2014, el mercat d’oficines de lloguer a la ciutat de Barcelona va confirmar al 2014 la dinàmica ascendent manifestada al llarg del primer semestre. La contractació total d’oficines va ser de 276.000 m², xifra que suposa un increment interanual superior al 40%.

L’augment de la contractació i l’absorció neta que van tenir lloc a Barcelona durant el segon semestre de l’exercici 2014 ha provocat un increment de la taxa d’ocupació d’oficines de lloguer a la capital catalana, i ha situat aquest indicador en el 85,5%. Al descens en la disponibilitat d’oficines a les millors ubicacions hi ha contribuït les rendes atractives que encara poden trobar-se en aquests moments.

Segons l’informe, els perfils de companyia que s’estan mostrant més actives en la contractació provenen dels sectors de la informàtica, les telecomunicacions, el software i l’assessoria. En aquest sentit, cal destacar que un 30% d’aquesta demanda correspon ja a peticions d’espai d’empreses estrangeres, dada que fa palès l’interès creixent de companyies internacionals per ubicar-se a la ciutat.

Així mateix, Forcadell afirma que el mercat d’inversió d’oficines a la ciutat de Barcelona s’ha disparat també en aquest exercici 2014.  La manifesta estabilitat en l’economia, la caiguda dels preus de venda i lloguer, les oportunitats de mercat i les millores en el finançament han provocat un gran interès per invertir en el mercat d’oficines de Barcelona.

Aquesta dinàmica positiva del mercat d’oficines es va traduir en una xifra d’inversió total de 830 milions d’euros al 2014, més del doble de la xifra total aconseguida el 2013. Segons Forcadell, la inversió en el mercat d’oficines a la ciutat de Barcelona continuarà molt activa durant l’exercici 2015, i les socimis, els fons d’inversió internacionals i els family offices seguiran mostrant-se molt actius.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades