25
abril
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Concentrarà a Barcelona els serveis de ‘big data’, anàlisi de dades i gestió de les rutes
  • • S’ha instal·lat temporalment a la incubadora que Barcelona Activa té a Glòries

Ocado Technology, la principal botiga d’alimentació en línia de distribució al detall i sense punts de venda físics, ha triat Barcelona per ubicar-hi el seu futur centre de serveis tecnològics i ‘big data’. La companyia obrirà una oficina a la ciutat i preveu contractar 200 professionals entre enginyers, programadors o experts en tecnologies de la informació,  segons ha informat Barcelona Activa, encarregada de facilitar l’aterratge d’Ocado.

La companyia britànica concentrarà al seu centre de Barcelona els serveis de ‘big data’, anàlisi i processament de dades, gestió de les rutes de distribució i sistemes de control i robòtica, i desenvoluparà tecnologies per a la plataforma de compra.

Ocado no només funciona com a supermercat online. També ofereix la seva plataforma tecnològica Ocado Smart Platform a altres cadenes de supermercats que només tenen botigues físiques i han d’estrenar-se en l’e-commerce. Ocado va néixer ara fa setze anys al Regne Unit i té centres de desenvolupament tecnològic al Regne Unit, Polònia i Bulgària. La divisió de tecnologia té 750 enginyers en plantilla, als que s’hi afegiran els 200 de Barcelona.

Ocado Technology s’ha instal·lat temporalment a la incubadora que Barcelona Activa té a Glòries, a través del seu servei d’aterratge empresarial, que  ofereix una àmplia cartera de serveis a les empreses estrangeres que volen instal·lar-se a Barcelona.

En aquest sentit, cal destacar que la multinacional d’assegurances Zurich també ha triat Barcelona per ubicar-hi el seu centre mundial de ‘big data’, que suposarà la creació de més de 200 llocs de treball els propers anys. Segons Zurich, ha escollit Barcelona per la seva capacitat d’atreure talent, la qualitat de vida i els costos ajustats de la ciutat.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades