25
octubre
2016


Comparteix a les xarxes

  • • L’any passat, el capital internacional va representar un 85% de tota la inversió a Barcelona
  • • Els preus dels edificis a Barcelona ja han assolit els nivells pre-crisi, per l’escassetat d’actius

La inversió immobiliària a Barcelona l’any 2015 es va situar al voltant dels 2.000 milions d’euros, amb notables increments en la inversió en oficines (+52%), i industrial i logística (+43%). La tendència es manté al llarg de tot aquest any 2016, així com l’arribada de capital internacional, que l’any passat va representar un 85% de tota la inversió feta a Barcelona. Les darreres operacions portades a terme els darrers mesos ho confirmen.

El passat mes de juliol un fons d’inversió luxemburguès va adquirir l’hotel Pullman Skipper, alPort Olímpic de Barcelona, per uns 90 milions d’euros.L’hotel era fins ara propietat d’Axa Investment Managers Real Assets. També a finals de juliol el grup farmacèutic Novartis va vendre la seva seu del carrer ­Marina al fons d’inversió nord-americà Has Capital per un import d’uns 13,5 milions d’euros. L’immoble té set plantes i 8.221 m2 de superfície d’oficines.

A primers del mes d’agost, d’altra banda, es va confirmar la compra per part de Deutsche Asset Management, filial de Deutsche Bank, del centre comercial Diagonal Mar per 493 milions d’euros. Deutsche Bank preveu invertir-hi 30 milions més en els propers quatre anys. Ja al setembre, l’inversor rus que opera sota la marca Cosmopolitany va adquirir un bloc de 32 apartaments situats al costat de l’estació de Sants, per 13 milions d’euros.

I en el decurs d’aquest mes d’octubre, s’han produït dues operacions destacades. En primer lloc, un fons immobiliari vinculat al banc suïs UBS ha comprat al carrer Aribau un edifici de setze plantes, per una xifra superior als 55 milions d’euros. Així mateix, el fons britànic Benson Elliot ha adquirit per 80 milions l’Hotel Silken, al costat de la torre Agbar, al Bank of America Merrill Lynch.

Aquestes operacions confirmen que els preus dels immobles de Barcelona ja han assolit els novells pre-crisi, impulsats en bona part per l’escassetat d’actius a la venda i per la política dels grans fons, que donen prioritat a les inversions immobiliàries.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

L’INCASÒL convoca el concurs per regularitzar els terrenys de conreu dins l’àmbit del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs.

Noticies

La inversió britànica a Catalunya creix amb la implantació de 936 empreses, un 20% més que en 2019.