25
octubre
2018


Comparteix a les xarxes

Xavier Mayo, responsable de Promoció de la Ciutat a l’Exterior, Ajuntament de Barcelona
Agrupats sota el lema ’Barcelona Catalonia goes on!’ a l’estand de Barcelona Catalonia, la Generalitat de Catalunya, a través d’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han estat presents per desè any consecutiu a Expo Real, a Munic, en una de les principals fires immobiliàries del món, que enguany ha tingut lloc entre els dies 8 i 10 d’octubre.

Barcelona Catalonia està impulsant a l’àrea metropolitana de Barcelona projectes estratègics, ​​juntament amb projectes logístics clau al corredor mediterrani. Amb quina visió i quins objectius?

És una visió que hem anat construint conjuntament l’INCASÒL, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona al llarg dels 10 anys que ja té el projecte Barcelona Catalonia. Proposem un creixement econòmic que no deixa ningú enrere i que promou oportunitats i ocupació. Una visió que considera que l’èxit d’una societat no es pot mesurar només en increments de dècimes del PIB, sinó també en facilitar unes bones condicions de vida als ciutadans, en reduir les desigualtats, en un model econòmic diversificat i en l’existència d’infraestructures, com per exemple de transport i mobilitat, i d’estructures, com són la formació i la recerca.  Només amb aquests ingredients podrem fer front en millors condicions als reptes i els shocks que estiguin per venir.

Quins projectes i oportunitats de negoci ha ofert Barcelona Catalonia als inversors internacionals en aquesta edició d’Expo Real?

Barcelona Catalonia ha presentat als inversors una visió global dels principals projectes que s’estan desenvolupant a Barcelona i Catalunya per oferir oportunitats de negoci. Des del 22@ com a model consolidat de districte d’innovació urbana i econòmica, el Campus Diagonal-Besòs amb nous espais destinats a coworking, més de 30 noves localitzacions per a projectes del sector hoteler a municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, fins a nou sector d’activitats econòmiques i logístiques com Els Joncs de Gavà.

Barcelona i Catalunya segueixen sent un pol d’atracció d’inversió estrangera. Quins són els factors que fan atractiva aquesta inversió?

Efectivament, hem confirmat l’interès del sector immobiliari en el nostre territori. Els principals factors que fan atractiva la inversió estrangera són la situació geogràfica estratègica, les infraestructures de transports i comunicacions, la situació socioeconòmica. Altres trets característics del nostre nivell de vida com el clima i l’oferta cultural de Catalunya són factors importants per atraure inversió estrangera.

Diferents companyies tecnològiques internacionals han anunciat la seva implantació o ampliació a Barcelona. Quines són les més importants i quina repercussió tindrà en la creació de llocs de treball qualificats?

Creiem que encara que sigui d’una forma modesta l’esforç continuat de Barcelona Catalonia per promoure l’economia del nostre territori i atreure inversió estrangera està donant els seus fruits. Avui en dia, la proposta que Barcelona Catalonia fa arribar als agents econòmics internacionals és d’una solidesa i resiliència que poques destinacions d’inversió poden presentar. Una mostra és la pròpia ciutat de Barcelona on al llarg del primer semestre de l’any diverses companyies tecnològiques internacionals han anunciat la creació de 1.500 llocs de treball. Nestlé, Microsoft, Sanofi-Aventis, Cisco, Amazon, Facebook (a través de CCC), Satellogic, WeWork, N26 i King són alguns exemples d’empreses que han anunciat la instal·lació o ampliació de les seves operacions a la capital catalana.

Les empreses de capital estranger a Catalunya han crescut un 22% l’últim any i la contractació d’espais logístics un 55%, en bona part, gràcies a inversors internacionals. Pel que han pogut copsar a Expo Real, creu que aquest interès dels inversors estrangers continuarà a mig termini?

De fet podríem dir que segons la nostra experiència a Munich aquest mes d’octubre el binomi Barcelona Catalonia-tracció d’inversió estrangera mostra molt bon estat de salut. Hem mantingut diverses entrevistes amb inversors que volen implantar-se al territori català amb projectes concrets. Això ens confirma l’interès que genera l’oferta existent i ens reafirma la importància que té per a nosaltres la presència en fires com Expo Real.

 

 

 

 

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades