31
maig
2022


Comparteix a les xarxes

La multinacional tecnològica Intel ha triat a Barcelona per a desenvolupar un laboratori pioner en el disseny de microxips. La companyia invertirà 200 milions d’euros en un termini de deu anys, als quals el Govern sumarà altres 200, amb l’objectiu de situar a la ciutat en l’avantguarda del desenvolupament d’aquests components.

Aquest nou laboratori se situarà al Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-*CNS), en el qual obrirà les instal·lacions del centre de microprocessadors. Per a posar en marxa el projecte, Intel i el Govern aportaran 20 milions anuals, cadascun, durant els pròxims deu anys, i es posarà en marxa imminentment la contractació d’entre 250 i 300 treballadors.

La decisió d’Intel situarà a Catalunya al capdavant de la innovació d’aquests elements, que s’han convertit en un sector clau per a l’economia i la competitivitat nacional. La finalitat principal de la companyia és reforçar la seva aposta per la computació a zetaescala, una tecnologia molt més potent que l’actual.

“Durant l’última dècada, el Barcelona Supercomputing Center i Intel han col·laborat en l’arquitectura a exaescala: ara estan desenvolupant l’arquitectura a zetaescala per a la dècada vinent”, apuntava la companyia en un comunicat.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades