31
maig
2022


Comparteix a les xarxes

La multinacional tecnològica Intel ha triat a Barcelona per a desenvolupar un laboratori pioner en el disseny de microxips. La companyia invertirà 200 milions d’euros en un termini de deu anys, als quals el Govern sumarà altres 200, amb l’objectiu de situar a la ciutat en l’avantguarda del desenvolupament d’aquests components.

Aquest nou laboratori se situarà al Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-*CNS), en el qual obrirà les instal·lacions del centre de microprocessadors. Per a posar en marxa el projecte, Intel i el Govern aportaran 20 milions anuals, cadascun, durant els pròxims deu anys, i es posarà en marxa imminentment la contractació d’entre 250 i 300 treballadors.

La decisió d’Intel situarà a Catalunya al capdavant de la innovació d’aquests elements, que s’han convertit en un sector clau per a l’economia i la competitivitat nacional. La finalitat principal de la companyia és reforçar la seva aposta per la computació a zetaescala, una tecnologia molt més potent que l’actual.

“Durant l’última dècada, el Barcelona Supercomputing Center i Intel han col·laborat en l’arquitectura a exaescala: ara estan desenvolupant l’arquitectura a zetaescala per a la dècada vinent”, apuntava la companyia en un comunicat.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats