18
juliol
2016


Comparteix a les xarxes

  • • La multinacional catalana és líder mundial en la producció d’hemoderivats i de plasma
  • • El sector farmacèutic català concentra el 46% de tota la indústria farmacèutica de l’Estat espanyol

La multinacional catalana Grífolslíder mundial en la producció d’hemoderivats i de plasma amb 24 filials i present a 90 països, contempla una inversió de 1.200 milions d’euros en els propers cinc anys. El gruix de la inversió, el 81% anirà destinada al creixement de les fàbriques a l’exterior, sobretot al mercat nord-americà. Del 19% restant, Catalunya en serà la destinació principal, amb uns 192 milions d’euros d’ara fins el 2020.

En l’actualitat, Grífols està en la fase final de construcció d’una planta de purificació de derivats del plasma sanguini a Parets del Vallès, a la qual ha abocat 55 milions d’euros i que ha d’estar en marxa a principis del 2018, així com millores operatives a la resta de les instal·lacions industrials. També es construirà una nova fàbrica de la divisió de Diagnostics, dedicada a la producció d’instrumental mèdic, on s’invertiran uns 10 milions d’euros.

El sector farmacèutic català, de gran pes, doncs concentra el 46% de tota la indústria farmacèutica de l’Estat espanyol, continua en aquest 2016 fent noves inversions en R+D, millora d’equipaments i noves inversions per reforçar els seus projectes a Catalunya.

I, en aquest sentit, cal destacar els recents anuncis de noves inversions per part de Laboratoris Echevarne, que construirà la seva nova seu social a Sant Cugat amb una Inversió de 10 milions d’euros, i la de Laboratoris Esteve, que ha obert un nou centre al Parc Científic de Barcelona (PCB) per dissenyar i desenvolupar nous tractaments pel dolor crònic dins d’un projecte d’investigació conjunta amb científics del PCB i que eleva a 20 milions d’euros la despesa en R+D que Laboratoris Esteve fa al Parc.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades