17
desembre
2016


Comparteix a les xarxes

  • El creixement de les exportacions és superior al registrat a la zona euro i la UE
  • Les vendes a l’exterior de Catalunya representen el 25,8% del total exportat per l’Estat 

Les vendes de Catalunya a l’exterior continuen marcant rècords i ja en són sis de consecutius. En el global dels primers nou mesos de l’any, el volum acumulat de les vendes de Catalunya a l’exterior ha arribat als 48.583 milions d’eurosun 2,1% superior a la del mateix període de l’any passat, dada que significa un nou rècord històric.

En el decurs del mes de setembre, les exportacions catalanes van assolir els 5.746,4 milions d’euros, xifra que representa un 2,4% més que al mateix període del 2015, amb un creixement per sobre del que s’ha registrat a la zona euro (0%), la Unió Europea (-0,9%) i països de referència com ara Alemanya (1%), França (-1,5%) o el Regne Unit (-4,3%). El Govern català ha fet una valoració especialment positiva d’aquestes dades, doncs es tracta del mes de setembre de la sèrie històrica en què s’ha registrat el volum més elevat de vendes a l’exterior d’empreses catalanes.

En aquest sentit, cal destacar que les vendes a l’exterior de Catalunya representen el 25,8% del total exportat per l’Estat, tres dècimes per sobre de la xifra del global del 2015, quan van representar el 25,5% de totes les exportacions de l’Estat espanyol. Cal recordar que al 2015 les exportacions catalanes van assolir els 63.840 milions d’euros. Són dades fetes publiques per l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (Icex).

En relació als sectors més dinàmics de l’economia catalana, que concentren ells sols el 60,8% de les vendes a l’exterior, cal esmentar el químic, amb 12.789,5 milions d’euros (+1%);  els béns d’equipament, amb 9.069,8 milions (+13,2%), i l’automòbil, amb 7.663,2 milions d’euros (-1,6%). Els percentatges són en relació al període gener-setembre de l’any passat.

Les dades, en definitiva, revelen que l’economia catalana està cada cop més internacionalitzada, i que aquesta internacionalització forma part la tradició i de l’ADN del teixit empresarial català. S’ha convertit en una aposta permanent, més enllà d’una sortida puntual a la crisi de demanda interna viscuda a l’Estat espanyol.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades