26
març
2015


Comparteix a les xarxes

Barcelona s’ha convertit en la tercera ciutat d’Europa en la creació d’ocupació derivada d’inversions internacionals. L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya treballen per promocionar la ciutat i la seva àrea d’influència amb l’objectiu d’atraure inversions estrangeres que generin creixement econòmic i ocupació. En concret, l’àrea de Barcelona va acollir l’any passat 270 projectes, que han suposat gairebé 7.000 milions d’euros d’inversió i la creació de 20.334 llocs de treball. En aquest 2015, les inversions no s’aturen.

La multinacional alemanya de comerç electrònic Westwing Group, especialitzada en decoració per a la llar, ha traslladat la seva seu i ha creat 50 llocs de treball entre oficines i magatzem, després d’ampliar el centre de logística ubicat a la ZAL de Barcelona, que ara arriba als 4.000 m2. La també alemanya E.G.O Appliance Controls, líder a Europa en el sistema d’inducció domèstica, invertirà 8,8 milions d’euros fins el 2016 per ampliar les seves instal·lacions a Catalunya. L’ampliació de la planta de Lliçà de Vall suposa la creació de 60 nous llocs de treball.

Paral·lelament, el grup noruec de comunicació Schibsted, propietari d’Anuntis, que inclou els portals Infojobs i Milanuncios, ha inaugurat recentment les seves noves oficines a la Diagonal de Barcelona i contractarà 40 nous empleats. Serà un dels hubstècnics de la companyia per al conjunt del grup, juntament amb els de Noruega, Suècia i França.

Així mateix, el grup britànic Zapper, comercialitzador de l’aplicació per pagar a restaurants mitjançant el telèfon mòbil, ha obert una filial a Barcelona, on invertirà dos milions d’euros i contractarà més de 20 persones. El grup preveu expandir properament el seu negoci al pagament de taxis, factures, compres per Internet i donacions.

L’empresa xinesa Chinalight, d’altra banda, ha entrat en el mercat català i espanyol a través d’una aliança amb les empreses Xianxing Spain i Barcelona Development Business, les dues amb seu a Barcelona. El grup Chinalight importa i exporta productes de marques occidentals al mercat xinès, i les companyies tindran accés directe a uns 2.000 punts de venda de la Xina, Macau i Hong Kong.

Finalment, Epson, multinacional tecnològica líder en innovació, ha inaugurat el nou espai Epson Experience a les seves instal·lacions de Cerdanyola amb motiu de la celebració del 25è aniversari d’Epson Ibérica. L’espai, de 400 m2, està concebut com un autèntic hub tecnològic des del qual la marca vol fer la tecnologia més accessible als clients i als usuaris interessats a conèixer de prop els nous desenvolupaments del grup japonès.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades