23
juliol
2015


Comparteix a les xarxes

  • L’operació més destacada és la que ha portat a terme l’Agència Tributària de Catalunya.
  • El mercat d’oficines a Barcelona es recupera al centre de la ciutat i a les noves  àrees de negoci.

Segons dades fetes públiques per la consultora immobiliària BNP Paribas, el segon trimestre de 2015 s’ha tancat amb un volum de contractació de 93.000 m2, xifra que representa un augment del 90% en relació al mateix període de l’any 2014. L’Agència Tributària de Catalunya i el Banc Sabadell han estat els protagonistes de les operacions de lloguer d’oficines més importants a Barcelona.

L’operació més destacada d’aquest període és la que ha portat a terme l’Agència Tributària de Catalunya, al llogar la totalitat d’un dels edificis que conformen el complex d’oficines Districte 38, situat al Passeig de la Zona Franca de Barcelona. La Hisenda catalana ocuparà gairebé 8.800 m2, just al costat de les nova seu d’Agbar.

El Banc Sabadell, d’altra banda, ha protagonitzat la segona operació més important, amb el lloguer d’un edifici de més de 6.000 m2, que utilitzarà per gestionar tot el canvi informàtic del banc britànic TSB, recentment adquirit per l’entitat catalana. Com a tercera operació destacada del segon trimestre, cal fer esment del lloguer de gairebé 3.300 m2 d’oficines a l’antiga seu del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, al districte del 22@, per part de l’empresa de call centers Sellbytel.

L’informe trimestral de BNP conclou que el mercat d’oficines a Barcelona mostra evidents signes de recuperació al centre de la ciutat i a les noves àrees de negoci. En alguns casos són l’inici de nous desenvolupaments, com ara la segona fase de Porta Firal, a la Zona Franca, o de Brean Real Estate, al 22@, mentre que en altres és el retorn de vendes d’oficines a usuaris.

Ja a l’Informe del Mercat d’Oficines a Barcelona, elaborat per la consultora immobiliària Forcadell, corresponent al segon semestre de 2014, el mercat d’oficines de lloguer a la ciutat de Barcelona mostrava aquesta dinàmica ascendent, amb una xifra da contractació total d’oficines que va suposar un increment interanual superior al 40%.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats