25
novembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • El turista estranger que visita Catalunya gasta 121 euros diaris, un 2,7% més que al 2014
  • Entre els mesos de gener i setembre Catalunya ha rebut 13,9 milions de turistes estrangers

De gener a setembre, els turistes estrangers van deixar a Catalunya més de 12.500 milions d’euros, un 2,4% més que al mateix període de 2014. Les dades evidencien una millora de la confiança del consumidor, amb un increment en despesa total, despesa mitjana diària i ingressos fora de temporada alta. Són dades de l’Agència Catalana del Turisme.

Els mercats francès, britànic i nord-americà són els que més han contribuït a aquest augment. Així mateix, la despesa diària per turista s’ha situat en 121 eurosun 2,7% més que fa un any. Analitzant per conceptes, entre gener i setembre la despesa ha crescut en allotjament (+10,2%), transport (+9,9%), alimentació (+2,9%) i excursions (+1,3%).

A més, cal destacar que Barcelona es consolida en la primera posició com a port de creuers a Europa i a la Mediterrània, ja que fins el mes de setembre la capital catalana havia rebut més de 1,9 milions de creuristes, un 5,3% més que al mateix període de 2014.

Els creuers que atraquen a Barcelona generen un impacte diari de 2,2 milions d’euros
El Port de Barcelona i la Universitat de Barcelona han elaborat un informe sobre l’impacte econòmic dels creuers que atraquen a la ciutat. L’informe conclou que els creuers generen una despesa directa i indirecta de prop de 800 milions d’euros anuals, és a dir, de 2,2 milions diaris, el 70% a la pròpia ciutat.

En l’estudi, pioner a Europa,  s’assenyala que la despesa directa (442 milions) correspon a les navilieres, als creueristes i a les tripulacions, mentre que la indirecta (353 milions) correspon als seus proveïdors, com per exemple, les compres dels hotels.  L’informe també fa esment als efectes catalitzadors dels creuers, doncs gairebé el 80% dels creueristes arriben en avió. Aquest fet determina la creació i manteniment de vols intercontinentals.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats