23
juliol
2015


Comparteix a les xarxes

  • Barcelona va rebre gairebé 580.000 professionals en congressos, convencions i jornades.
  • Els participants a les reunions van prolongar l’estada i augmentar la despesa a la ciutat.

L’any 2014, gairebé 580.000 els participants en congressos, convencions i jornades a la ciutat de Barcelona, que varen prendre part en 1.969 reunions especialitzades de més de 40 delegats, varen deixar a la ciutat 1.469 milions d’euros. Val a dir que els participants a les reunions varen augmentar la despesa i prolongar l’estada i, en aquest sentit, cal destacar l’augment de la xifra de pernoctacions a Barcelona, que va augmentar un 7% fins assolir les 2.071.586 pernoctacions.

Aquestes són dades del Barcelona Convention Bureau(BCB), programa especialitzat de Turisme de Barcelona dedicat al turisme de reunions. Segons el BCB, la ciutat té confirmats a dia d’avui 223 congressos fins al 2021. Als confirmats se sumaran els que puguin derivar-se de les 104 candidatures que la ciutat manté obertes per a altres esdeveniments, i que podrien celebrar-se finalment a Barcelona.

Els participants a les reunions, d’altra banda, varen efectuar al 2014 una despesa mitjana de 140 euros, sense incloure-hi l’allotjament. Cal fer esment que el 80% dels participants s’allotja en hotels de quatre i cinc estrelles i que la seva despesa diària es destina principalment a gastronomia (54%), compres (20%), transport (15%) i oci (10%).

La durada mitjana dels congressos professionals a Barcelona és de dos o tres dies, mentre que la pernoctació a la ciutat sol arribar als cinc dies. L’any 2014, el 77% dels participants a les reunions van ser de procedència internacional, una tercera part dels quals va arribar de fora del continent europeu.

Finalment, l’informe del BCB, destaca que l’atractiu de Barcelona com a ciutat va influir en els congressistes (42%) en la seva decisió de participar en el congrés. El 36% aprofita l’assistència a Barcelona per seguir viatjant fora de la ciutat, i un 27% a altres llocs de Catalunya. El principal sector econòmic que va generar congressos a la ciutat de Barcelona va ser el mèdic.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades